You are currently viewing A Búzavirág Gin & a MAYER szörp közös koktéljai, avagy tökéletes italok szilveszterre!

A Búzavirág Gin & a MAYER szörp közös koktéljai, avagy tökéletes italok szilveszterre!

Nincs is annál jobb, mint azt látni, hogy ebben a nehézségekkel teli évben a magyar termelők képesek voltak összefogni, és közös alkotásokat létrehozni.

A Búzavirág Gin két összeszokott csapat hosszas munkájának eredménye. Alkotói: Márton János, akit tiszta, izgalmas párlatairól ismerünk és az italpiacon már bizonyított Brebis Magyarország, akikhez több italmárka is tartozik. A Búzavirág Kézműves Gin legfőbb ismérve halványkék színe, amelyet a búzavirág szirmának köszönhet. A búzavirág mellett az ital fontos, meghatározó alkotóeleme még a hárs és az akác, ezek és még több mint 20 összetevő teszi teljessé ezt a kézműves magyar gint.

A Búzavirág Winter Selection-ben a már jól ismert ízeket ünnepi hangulatú, téli fűszerekkel egészítik ki. A téli limitált kiadásban megjelenik a szegfűbors, a mandula és a csillagánizs aromája is.

Az italcsalád új tagja a Pipacs Kézműves Gin is, amelyben ott rejlik a Balaton-felvidéki mezei pipacsok és a virágos mezők friss illata. A citrusos, enyhén fűszeres ital közel 30 összetevője között kiemelt szerepet kapnak a mezei virágok és a citrusok, a boróka mellett ezek adják az ital fő karakterét.

A Mayer Szörp 2015-ben alakult. A szörpfőzés gondolata akkor fogalmazódott meg a tulajdonosokban, amikor saját éttermükbe kerestek természetes alapanyagokból készült, tartósítószertől mentes szörpöket. Mivel hosszas keresgélés után sem találták meg az igazit, inkább megfőzték maguknak.

A családi vállalkozásként működő szörp üzemükben – saját receptek alapján – csak természetes alapanyagok felhasználásával készítik a prémium Mayer szörpöket és szirupokat, kizárva a mesterséges aromákat és színezékeket. A Mayer Szörp célja, a lehető legjobb minőséget kínálni a fogyasztók számára, megőrizve a gyümölcsök és a fűszerek eredeti ízét.

Az idei év zárásaként a Búzavirág Kézműves Gin és a MAYER Prémium Szörp közös, finoman télire hangolt koktéljai otthon, családi körben is könnyen elkészíthetőek.

Köszöntsük ezekkel a koktélokkal a 2021-es évet!

Búzavirág Winter Selection & MAYER prémium fahéjas szilvaszörp – Simon Róbert bártender receptje

Hozzávalók:

4 cl Búzavirág Winter Selection Kézműves Gin

1,5 cl frissen facsart narancslé

2,5 cl MAYER prémium fahéjas szilvaszörp

1 dl 100%-os almalé

1 dl 100%-os körtelé

Elkészítése:

Az ital alapanyagait shakerbe töltjük, majd alaposan összerázzuk. Jégre töltve kínáljuk. Érdemes kipróbálni forró italként is.

Az ital speciális hozzávalói csomagban is megvásárolhatók itt >>> 

Búzavirág Kézműves Gin & MAYER prémium gyömbérszörp – Simon Róbert bártender receptje

Hozzávalók:

4 cl Búzavirág Kézműves Gin

2,5 cl frissen facsart citromlé

3 cl MAYER prémium gyömbérszörp

1 dl zöld tea

1 tk. méz

Elkészítése:

Az ital alapanyagait shakerbe töltjük, majd alaposan összerázzuk. Jégre töltve kínáljuk. Érdemes kipróbálni forró italként is.

Az ital speciális hozzávalói csomagban is megvásárolhatók itt >>> 

Pipacs Kézműves Gin & MAYER prémium chilis málnaszörp – Simon Róbert bártender receptje

Hozzávalók:

4 cl Pipacs Kézműves Gin

2 cl frissen facsart citromlé

2,5 cl MAYER prémium chilis málnaszörp

1 cl vanília szirup

1,5 dl Indian tonik

Elkészítése:

Az alapanyagokat – a tonic kivételével – a shakerbe töltjük és alaposan összerázzuk, majd jégre töltjük, és tonikkal felöntve kínáljuk.

Az ital speciális hozzávalói csomagban is megvásárolhatók itt >>> 

Jó koktélozást kívánunk!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?