You are currently viewing Ezt jósolja a kínai asztrológia 2023 decemberére

Ezt jósolja a kínai asztrológia 2023 decemberére

A kínai asztrológia története a régmúltra, egészen pontosan isz.e. 2600-ra nyúlik vissza. A kezdeti időkben kizárólag a császári udvarban használták, az uralkodót szolgálta és állami szintű eseményeket tudtak előre jelezni általa.

A császári asztrológusok a Nap, a Hold, az öt Bolygó (Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz) és a 28 csillagállás alapján készítettek prognózist. A mai formájában 8 négyzetes vagy 8 írásjeles elemzésként is ismerik.

Ezek a jelek az őselemekből, azaz víz,tűz, fém, fa, föld és az állatszimbólumokból, vagyis 12 állatból tevődnek össze.  Leginkább önismereti eszközként választják, de megfelelő dátumot egy eseményhez, vagy két ember össze illőségét (és megannyi érdekességet) meglehet határozni vele.

A 2023-as év a JIN VÍZ-NYÚL éve, ezen belül ez most a kínai asztrológia december hónapja, egészen pontosan Jang Fa-Patkány hónap.

Mit rejt ez a hónap magában?

A kínai asztrológia képekben gondolkozik. Ha vizualizálni szeretnéd, akkor a jang fa egy nagy fa, mely mélyre gyökerező,vastag törzsű, ágai magasra nyúlnak, és a tenger -amely a patkány állathoz tartozik- folyton mozog, hullámzik és a mélye tele van kincsekkel.

Na de részletesebben, milyen hónapnak is nézünk elébe?   

A fa energiája jelképezi a családot, otthont, barátokat, gondoskodást. Rejti magában még a bölcsességet, vágyat az új ismeretek megszerzésére, tanulást. Ezek mind itt lesznek ebben a hónapban, kinek-kinek változó arányban.

Ha pedig elképzelsz egy nagy fát és felmész a tetejére –feltéve, ha tudsz fára mászni- akkor messzire ellátva a jövődet tervezheted, vagy megláthatsz olyan lehetőségeket, melyek lent a földön állva nem kerülhetnek a szemed elé.  

A tenger (patkány) pedig annyiban színezi meg ezt a hónapot, hogy nagyon kreatívvá tesz, jó megérzést ad és a víz folyékonysága miatt bizony benne van a pakliban, hogy nehezebben fókuszálunk, szétfolyunk, figyelmetlenebbek lehetünk.

A tenger mélyén lévő kincsek lesznek azok a rejtett képességeid, tulajdonságaid, melyet jó mélyen őrzöl, de most eljött az ideje a felszínre hozni, szembenézni velük és megmutatni mindenkinek. Legyen az festés, versírás, finom ételek főzése…

HIGGY MAGADBAN… több van benned, mint hinnéd!

Szabó Heni
www.szaboheni.hu 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?