You are currently viewing Így készítsük fel vendégfogadásra a lakást – 5 tipp karácsonyra is!

Így készítsük fel vendégfogadásra a lakást – 5 tipp karácsonyra is!

A hideg, esős őszi napok beköszöntével egyre gyakrabban válik otthonunk a családi és baráti találkozók színterévé, hogy aztán karácsony körüli vendégcunamiban mindez kicsúcsosodjon.

Hogyan készítsük elő a lakást arra, hogy a vendégfogadás a lehető leggördülékenyebb legyen? A Bonami szakértőinek segítségével összeállítottuk a leghasznosabb tippeket.

Ülőhelyek

Nem elég a kanapé egy nagyobb vendégseregnek, de nem tervezünk újat venni csak az év végi vendégeskedések miatt? Oldjuk meg stílusos puffok és jól hordozható székek segítségével, hogy mindenki le tudjon ülni a nappaliban. Amikor épp nincs tele vendégekkel a lakás, jól jönnek ezek a darabok az előszobában, az étkezőben vagy a hálóban.

Alvás

Éjszakára is maradnának a vendégek, de nincsen külön szoba nekik? Semmi gond, a nappalit pillanatok alatt remek vendégszobává alakíthatjuk. A Karup stílusos kanapéiból pár mozdulattal kényelmes franciaágyat varázsolhatunk. Futon matracain pedig mennyei élmény az alvás.

Apró dolgok, nagy változás

Kettő vagy több éjszakára érkeznek a vendégek? Kedves gesztus, ha bekészítünk nekik egy szép üdvözlőcsomagot illatos szappannal, fürdőköpennyel, törölközővel, papuccsal és fogkrémmel. A vendégszobát pedig még hangulatosabbá tehetjük illatgyertyákkal, karácsonyi fényekkel és puha ágytakaróval. A textilek rétegzése hangulatos megoldás,
különösen télen. Jó fej dolog egy-két üres polccal vagy fiókkal várni a vendéget, ahova nyugodtan kipakolhatja a csomagját.

Praktikus padok

Nincs elég étkezőszék, és nem szeretnénk évi egy-két alkalom miatt újakat vásárolni? Alternatív megoldásként vessünk be néhány stílusos padot és ülőkét. Kevés helyet foglalnak el, és a gyerekeknek is ideálisak. Amellett, hogy praktikusak, igazán designos darabokat is találhatunk köztük!

Étkezőasztal ünnepre és hétköznapra

Az ünnepek központi színtere az étkezőasztal. Érdemes egy igazán minőségi, meghosszabbítható asztalra teríteni, ami
mellett mindenki kényelmesen falatozhat és beszélgethet, az ünnepek után viszont összecsukva nem foglal sok helyet. Jó
tudni, hogy egy igazán kényelmes étkezőszék legalább 60 cm széles és 40 cm mély.

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és adventi,
valamint karácsonyi inspirációért látogass el a Bonami.hu oldalára!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?