You are currently viewing Egy fiatal nő igaz története reményről, anyaságról és tenni akarásról

Egy fiatal nő igaz története reményről, anyaságról és tenni akarásról

Maggie Doyne inspiráló, bensőséges írása a felnőtté válás során megtapasztalt szeretet, veszteség, talpra állás és remény igaz története.

Az Ég alatt, hegy fölött reményt sugároz. Megmutatja, mi történhet, ha egyetlen személy komolyan elhatározza, hogy segít valakin, és ezzel ezrek életét változtatja meg – köztük a sajátját is.

A memoár New Jersey egyik kertvárosában kezdődik: a középosztálybeli családban felnőtt fiatal lány úgy dönt, hogy a főiskolai tanulmányok megkezdése előtt kihagy egy évet, és inkább világot lát. Az utazásai alatt azonban az elképzelései drámai módon megváltoznak, amikor Nepálban összetalálkozik egy kőtörő kislánnyal.

Maggie elhatározza: a továbbtanulására gyűjtött összes pénzét, mind az ötezer dollárt arra fordítja, hogy vegyen egy telket Nepálban, és a helyi közösség segítségével gyermekotthont és iskolát építsen fel az árván maradt gyerekek számára.

Maggie, Tópi Malla és a BlinkNow csapata világszerte elismerést vívott ki a helyi közösségekre épülő, fenntartható fejlődést biztosító úttörő kezdeményezésével. Ez a könyv azonban nem útmutatónak készült kezdő filantrópok és nonprofit szervezetek alapítói számára.

A fiatal lányt váratlan döntése több mint egy évtizede tartó érzelmi utazáson indította el, melynek során asszonyokkal, gyermekekkel dolgozott együtt, és két világ között egyensúlyozva nézett szembe legnagyobb félelmeivel, kérdéseivel és szívszaggató fájdalmával.

Fordította: V. Csatáry Tünde

A szerzőről

Maggie Doyne a BlinkNow Alapítvány és a nepáli Szurkhetben található Kopila-völgy Gyermekotthon és Iskola egyik alapítója. Tizenkilenc évesen a gyermekfelügyelettel keresett pénzét felhasználva, a helyi közösséget bevonva otthont épített a háború tépázta Nepál árváinak. 2010-ben csapatával iskolát nyitott a régió 500 legrászorulóbb gyermeke számára. Az elmúlt évtized során a BlinkNow Alapítvány és a Kopila-völgy intézmény gyökeret eresztett, növekedett, és működésével nagy lökést adott a helyi közösségi együttműködés kialakulásának és fejlődésének.

A kötet a Partvonal Kiadó gondozásában jelent meg 2022. októberében.

Lapozz bele a könyvbe itt >>>

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?