You are currently viewing Tökéletes vagy csak tökéletesen megjátszott élet?

Tökéletes vagy csak tökéletesen megjátszott élet?

Tökéletes családok, jól kinéző férfiak és nők, mindent tudó gyerekek, gondoskodó anyukák, önfeláldozó apukák: erről szól most az élet. Vagyis igazából nem erről szól, de mindenki ezt mutatja a világnak.

Sajnálom, hogy ez így van, mert néha, ha lehull a tökéletesség leple, akkor megkönnyebbül az ember. Ha elmondod valakinek a problémádat, attól nem leszel rosszabb ember. Senkinek nincs tökéletes élete! Mindez csak a látszat, amit a mai világ elvár másoktól. De tudjátok mit? Nem kellene ennek így lennie! Sokan csak mennek, mint a birkák ezután az eszmény után, hogy a tökéletes életet hajszolják, sajnos.  

Segíteni szeretnék azoknak, akik így élik az életüket és szólni nekik, hogy ne később jöjjenek rá:

nincs tökéletes élet!

Nem létezik a herceg fehér lovon! Vannak jó emberek és vannak olyanok, akik mások, mint, amilyen te vagy. De tökéletes senki nem lesz soha. Mindenkiben van valami hiba! Benned is, bennem is! Csak egy különbség van kettőnk között: én kimondom, tudom, hogy nem vagyok tökéletes és ezek az én hibáim. Te mikor mondtad ki ezt hangosan valakinek utoljára? Van egy olyan sejtésem, hogy nem most volt már ez, ha egyáltalán volt már ilyen alkalom.

Nem kell semmit változtatnod az életeden csak azért, hogy a tökéletesség látszatát fent tudd tartani. Egy megoldás van csak a boldogságra:

úgy kell élned az életed, ahogyan te szeretnéd!

Nem kell elvinned az egész családod tökéletes családi fotózásra, nem kell évente kétszer kötelezően nyaralni menni, nem kell semmit tenned kötelezően! Tedd azt, amit te szeretnél!

Menj el nyaralni, ha arra vágysz! De ha az minden vágyad, hogy 100 db könyvet vegyél a nyaralásra szánt pénzből, amit otthon egyedül elolvasol, akkor azt csináld!

Igazi boldogságot akarsz? Akkor tessék ez a titka: vállald fel, hogy igazából milyen vagy, és ne játszd meg magad azért, hogy mások szeressenek vagy tökéletesnek lássanak.

Szeressenek azért, amilyen valójában vagy

és ne azért, mert „tökéletes életed” van, és ezt irigylik.

Eger Angi

(kezdőkép: unsplash)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?