You are currently viewing Frizura és hajápolási inspirációk – A hatékony ápolás (képekkel!)

Frizura és hajápolási inspirációk – A hatékony ápolás (képekkel!)

Mindenki tisztában van azzal, hogy a haj ápolása kiemelkedően fontos. Sem hosszabb, sem rövidebb frizurával sincs ez másképp, minden típust és fazont gondoznunk kell, ezt a haj meg is hálálja. Ennek fontosságáról írt most nagyon jó összefoglalót és ad szuper tippeket szakértőnk, Lattmann Eszter mesterfodrász-szakoktató.

Remek készítményekkel várnak bennünket a boltok polcain, de ha időnk engedi, és valami igazán természeteset szeretnénk, magunk is készíthetünk hajpakolást, céljaink és hajtípusunk függvényében.

Ha nagyon kevés az időnk, egy hosszú, sérültebb haj esetében már az is nagy segítség, ha hajmosás előtt fél órára olíva olajat dolgozunk át fürtjeinken, ezt törölközőbe tekerjük és fél óra elteltével a szokásos módon mossuk.

 

Pár könnyen elkészíthető pakolás különböző hajtípusokra:

Zsírosodó, vékonyszálú haj esetében fontos, hogy ne lapuljon le, ne nehezedjen el az ápolástól a haj textúrája. Itt kevés frissen főzött csalán főzetet, kevés mézet, pár csepp olívaolajat, pépesített uborkát dolgozzunk össze, és ezzel ápoljuk.

 

Normál haj esetében használhatunk olívaolajba kevert mézet, kis ricinusolajat vagy levendulaolajat, világos haj esetében frissen főzött kamillateát is.

Száraz és igénybevett fürtök esetén már dolgozhatunk egy olvasztott shea vajas alappal, amihez ricinusolajat, levendulaolajat, kevés mézet is tehetünk. Világos haj esetén itt is higíthatjuk kamillával. Sokan ajánlják a tojás használatát is, ám nehéz vele dolgozni, ragacsossá, kifésülhetetlenné teheti hajunkat, vivőanyagként a tea jobb szolgálatot tesz, extrém száraz haj esetén pedig inkább pépesített avokádót használjunk.

 

Plusz egy tipp:

Amennyiben be tudunk szerezni tiszta folyékony keratint, az ápolásban a legjobb barátunk lesz. Pár cseppet tegyünk a szokásos samponunkba, balzsamunkba/pakolásunkba.

Erősen igénybevett haj esetén pedig 2 hetente mosás után, pakolás előtt oszlassunk el egy adagot a haj teljes hosszán, fél órára tekerjük törölközőbe, majd kissé vizezzük be és tegyük rá a szokásos pakolást.

Önmagában pakolás, balzsam helyett nem használható! Ahogy a méz és a kamilla esetén is igaz, a hatóidőt ne emeljük fél óra fölé, mert rövidtávon hidratál, hosszú távon viszont már szárít!

 

(képek: Unpslash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?