You are currently viewing Arcüreggyulladás kezelése gyógyszereken és házi praktikákon túl

Arcüreggyulladás kezelése gyógyszereken és házi praktikákon túl

Óvodások légúti megbetegedéseinek megelőzése és hatékony kezelése a Hétszínvirág Sóterápián az őszi-téli szezonban

A téli hónapok mumusai: arcüreggyulladás és fülgyulladás

Az adventi készülődés csengettyűhangjai mellett sajnos egyéb jól ismert hangok is dominálnak a kisgyermekes családoknál: a szipogás, tüsszögés, köhögés, és a velük járó sírás. A vírusos időszakban hatékony kezelés és immunerősítés híján ezeket a tüneteket komoly szövődmények, arcüreggyulladás, fülgyulladás, tüdőgyulladás követhetik.

Lipka Zsuzsanna, a Hétszínvirág Sóterápia alapítója fiatal szakember kora óta figyelte a gyermekorvos édesanyjához forduló kis pácienseket és feltette magának a kérdést:hogyan lehetne már az elején elcsípni ezeket a vírusos és baktériumok okozta megbetegedéseket, valamint hogyan lehetne megelőzni a gyermekek légúti megbetegedéseit, melyektől szenved az egész család?”

Ekkor talált rá a száraz befúvásos sóterápiára, mely megoldást komplex kezeléssé egészített ki a 40 éve praktizáló gyermekorvos édesanyja által már akkor is alkalmazott inhalálással és orrmosással. A 45 perces komplex kezelés, hatékonyságának köszönhetően rövid idő alatt rendkívül népszerű lett: Biatorbágyra  akár 100 km távolságról is viszik a piciket kezelésekre, hamarosan pedig új helyszín nyílik Budapest jól megközelíthető pontján.

Felszúrás helyett fájdalommentes megoldás fülgyulladásra

“Hogy miért érdemes akár komoly gyulladás esetén a só felé fordulni, azt legjobban Marci példáján keresztül tudjuk bemutatni.” – meséli Lipka Zsuzsanna.

“Kevesen tudják, hogy a fülgyulladás is az arcüreg gyulladásából indul ki. Az óvodáskorú Marcinak hosszú ideje húzódó arcüreg-, és fülgyulladására adott megoldást a Hétszínvirág Sóterápia komplex kezelése. Korábban gyógyszerekkel próbálták csillapítani a tüneteket, amelyek csak ideiglenesen használtak, utána pedig újra előjöttek a panaszok. Felmerült a fül felszúrásának lehetősége is. Az otthoni rendszeres orrszívás sem segített, ezért sokat hiányzott a kisgyermek az óvodából.

Marcinak a komplex sóterápia egy kezeléssorozat segített kitisztítani az arcüregét. A kezelések során 30 percet töltött a száraz befúvásos sószobában játszva, 5 percet inhalált a csendes, bocimintás inhalátorral, ahol az anyukája felolvasott neki a kikészített mesekönyvek egyikéből, majd kissé kellemetlen, de egyáltalán nem fájdalmas, gyors orrmosáson, azaz Proetz-kezelésen vett részt, ahol kollégánk 2 perc alatt átmosta az arcüregét, miközben megnyugtatóan beszélt a kisfiúhoz.

Egy kezeléssorozat, azaz körülbelül 1 hét alatt Marci rendszeres fülgyulladása is megszűnt. Azóta hetente egy alkalommal járnak kezelésre, tünetmentesség esetén csak fél  óra játékra a száraz sószobában, hogy megelőzzék az újabb betegséget és megerősítsék Marci immunrendszerét.”

Ez az eset azért különleges, mert rámutat, hogy sok esetben nincs megfelelően kivizsgálva a betegség, vagy a legégetőbb tünetet kezelhetjük csak kórházi vagy gyógyszeres ellátással. A fülgyulladás az arcüregből indul ki, ezért ilyenkor nem elég csupán a fület és annak közvetlen környezetét kezelni.

Miben különbözik a sóbarlang, a sószoba és a sóterápia?

Fontos tudni, hogy nem minden sót alkalmazó kezelés ugyanolyan. A Hétszínvirág Sóterápián magas sűrűségű, rendkívül finom sót alkalmaznak, melynek részecskéi szárazak, könnyen belélegezhetőek. Ezt a magas koncentrációjú sót lövelli be a kifejezetten erre kialakított gép a száraz sószobába, így a látogatóknak olyan érzete van, mintha „sóködben” ülnének. Ez különbözteti meg a sóterápiát sószobától és a sóbarlangtól: sokkal gyorsabban és hatékonyabban kerül a kiváló minőségű só a légutakba, így kevesebb, rövidebb kezelés is elegendő a gyógyuláshoz.

Természetes, mégis hatékony eljárás mellékhatások nélkül

Jelenleg számos hazai és nemzetközi kutatás támasztja alá a sóterápia több évezredes hatékonyságát. Ez a kezelés természetes eljárás, mellékhatások nélkül. A sóterápia esetében nem szükséges aggódnunk a mellékhatások miatt, hiszen nincsenek ilyenek. Kiemelkedik az otthoni orrszívás és inhalálás módszerei közül, különösen akkor, ha valaki akut vagy hosszan tartó megbetegedéssel küzd.

Hétszínvirág Sóterápia kollégáinak missziója, hogy egyre több kisgyermeknek és felnőttnek nyújtsanak alternatív lehetőséget a gyógyulásra és a tüneteik enyhítésére, legyen szó allergiáról, arcüreggyulladásról, a légutak legkülönbözőbb megbetegedéseiről vagy közönséges nátháról.

További információ és időpontfoglalás: https://www.hetszinviragsoterapia.hu

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?