You are currently viewing 20 perc otthoni edzés a kerek popsiért

20 perc otthoni edzés a kerek popsiért

Az alakformálás ősszel sem állhat meg, a feszes és kerek popsi egész évben divatos.

Bármilyen formában is vagy, egészen biztos, hogy neked is jól jön majd Oczella Eszter, a BioTechUSA profi fitneszversenyzőjének 20 perces, kezdőknek ajánlott popsiformáló videós edzése, amit felszerelés nélkül, otthon is rendszeresen végezhetsz és akár már 4 hét alatt látványos változásokat érhetsz el.

 A legtöbb nő számára a fenék a legkritikusabb terület, sokan elégedetlenek vele. Egy egyszerű, de rendszeresen végzett gyakorlatsor segítségével bárki képes lehet arra, hogy akár már 4 hét alatt látványos változásokat érjen el ezen a kritikus testtájon. A feszes és kerek fenék titkát Oczella Eszter profi fitneszversenyző, a BioTechUSA márkanagykövete árulta el, aki kifejezetten kezdők számára állított össze egy alap gyakorlatokból álló, eszközök nélkül végezhető edzést.

Miért a popsi edzés Eszter kedvence?

Eszternek jó oka és saját személyes motivációja van rá, hogy az alsótest edzések szakértőjévé vált: „Mindig nagyon vékony voltam és nem volt nőies az alakom. Szerettem volna ezen változtatni, emiatt az alsótest edzések megszállottja lettem, hetente három alkalommal végzem el ezeket a popsi gyakorlatokat. Bármennyire is elfoglalt vagyok, minden nap szánok időt edzésre. Ha nem jutok el a terembe, akkor otthon oldom meg.”

 Ha otthon edzel, nincs kifogás

Sokan azt gondolják, az otthoni edzések nem annyira hatékonyak, de Eszter saját tapasztalataival rácáfol erre: Az otthoni edzéstől sokszor nagyobb izomlázam van, mint amikor a teremben dolgozom, éppen ezért azoknak is ajánlom ezt a gyakorlatsort, akik a teremhez szoktak. Az otthonunkban edzeni mentálisan is más, nekem mindig sokkal bensőségesebb és átszellemültebb élmény.”

 Hogyan csináld?

A gyakorlatokat szuperszettben végezd, vagyis 2 gyakorlatot végezz 2-2 körben, 4×15-ös ismétlésekkel. Két gyakorlat között beiktathatsz 1-2 perc pihenést.

A szakember szerint a bemutatott edzés akár már 4 hét után eredményes lehet, ha azt hetente legalább két alkalommal végig tudod csinálni. A helyes kivitelezés kulcspontja az agy-izom kapcsolat, aminek eredménye, hogy koncentráltan a farizom dolgozik. Szükség esetén gumiszalaggal és bokasúllyal lehet nehezíteni a feladatokat.

Növeld a hatékonyságot

A mozgás mellett célszerű a tudatos táplálkozásra is ügyelni. Ezeket a popsi gyakorlatokat is akkor érdemes elkezdened, ha az étkezésedet is hajlandó vagy megváltoztatni. Eszter azt tanácsolja, igyál naponta 3-4 liter folyadékot, kerüld a finomított cukrokat és a feldolgozott élelmiszereket. Lehetőség szerint minél több friss alapanyagot felhasználva otthon készítsd el az ételeidet, mert így pontosan tudni fogod, hogy miből mennyi kerül egy-egy fogásba. Ha igazán látványos eredményre vágysz, akkor heti 45 perc kardiózást is érdemes beiktatnod, ami bármi lehet: lépcsőzés, futás, biciklizés vagy akár gyors gyaloglás is.

Ha szeretnéd növelni a popsi és más edzések hatékonyságát, a kezdés előtt 30 perccel fogyassz L-carnitint. Keverj be egy adag BCAA tartalmú italport, amit a gyakorlatsor végzése közben fogyassz, edzés utáni zárásként pedig válassz egy gyors felszívódású fehérjeturmixot.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?