You are currently viewing Fogamzásgátló ételek márpedig nem léteznek!

Fogamzásgátló ételek márpedig nem léteznek!

A múltkoriban vírusként terjedt egy Twitter bejegyzés, melynek szerzője különféle ételeket ajánlgatott „természetes” fogamzásgátlás céljára. Egy botanikus is hozzászólt a tweethez és nyomatékosan hangsúlyozta, hogy fogamzásgátló hatású ételek nem léteznek.

Nem, a papaya sem az. Nem, a füge sem az.

Manapság azért már eléggé köztudott, hogy a nem kívánt terhesség elkerülésére korszerű fogamzásgátló módszerek közül választhatunk. Ez lehet hormonális fogamzásgátló tabletta, óvszer, tapasz vagy bármi, amit orvosunk megfelelő mérlegelést követően ajánl.

Ám élnek közöttünk olyanok is, akik azt gondolják, hogy ha például papayát vagy fügét esznek ipari mennyiségben néhány héten keresztül, akkor ezzel megelőzhetik a nem kívánt terhességet. Erről a közelmúltban a Twitteren egy bejegyzés is született. A Home Remedy Hacks nevű website által jegyzett tweet nem kevesebbet állít, mint hogy bizonyos ételek nagy mennyiségű fogyasztása fogamzásgátló hatású. Ilyen anyagok között sorolja fel a fahéjat vagy a gyömbérteát, melyek állítólag megakadályozzák, hogy védekezés nélküli szextől valaki teherbe essen.

A bizarr tweet körülbelül 12 000 lájknál járt akkor, amikor egy botanikus, bizonyos James Wong hozzászólt, és ezt írta:

„Botanikusként azt tudom mondani, hogy ez a több 1000 megosztást és 10 ezernél is több lájkot elért bejegyzés nők egészségét és életét veszélyezteti.”
Eztán kifejti, hogy a megosztás írói olyan élelmiszerek, anyagok fogyasztását javasolják nagy mennyiségben „természetes” fogamzásgátlás céljára, melyek ilyen nagy mennyiségben fogyasztva májkárosodást, görcsrohamokat, sőt egyes esetekben akár halált is okozhatnak.

A cikk folytatása itt olvasható! >>>

 dr. Simonfalvi Ildikó
radiológus, egészségügyi-újságíró
Intima.hu

A cikk eredetileg  itt jelent meg.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?