You are currently viewing Fókuszban a női testi-lelki egészség: mozgással, művészettel a prevenció és a gyógyulás szolgálatában -programajánló

Fókuszban a női testi-lelki egészség: mozgással, művészettel a prevenció és a gyógyulás szolgálatában -programajánló

A nemrég létrejött ArtMed Motion Tánc- és Mozgásstúdió ingyenes nyílt napot szervez február 12-én, szombaton 10.00-tól a női egészség témakörében: megelőzés és gyógyulás összefüggései a mozgással, a tánccal, a művészettel.

Az iskola, illetve alkotó műhely egy új kezdeményezés, ami a testi-lelki egészséget célozza ebben a különösen nehéz időszakban. Délelőtt szabadon kipróbálható órák, délután pedig izgalmas kerekasztal-beszélgetés várja az érdeklődőket.

Nem véletlen az esemény időpontja sem, mivel a február: a böjtelő, a megtisztulás hava. A hónap a latin „Februa”, a megtisztulás ünnepéről kapta a nevét.

PROGRAM:

9.30: érkezés, melegedés, hangolódás – teával és sütivel.

10.00-10.45: Baba-mama zenebölcsi Hazai Dórával (gyermekjóga oktató) – zenével, mozgással és kis beszélgetéssel.

11.15-11.45: Dance fitness Molnár Dáviddal (az Operaház táncművésze): zenés-táncos mozgás, rekreáció – az egyéni igények és adottságok figyelembevételével!

12.00-12.30: Gerinctorna Pecze Margittal (gyógytornász): tippek, gyakorlatok és segítség dolgozó nőknek – az egyéni igények és adottságok figyelembevételével!

13.00-13.30: Pilates Tenki Tamással (modern tánc pedagógus): légzéstechnika, mély izmok erősítése – mindenkinek ajánlva.

13.45-14.15: Élménytánc Pétery Melindával (független koreográfus) – laza ismerkedés a modern tánc alapjaival: befelé figyelés, kontaktok és az alkotás öröme – mindenkinek ajánlva.

14.30-15.00: Balett és spicc (belekóstolás a balettművészetbe, ismerkedés a spicc cipővel)

15.00-17.00: Kerekasztal-beszélgetés, amelyen részt vesz: dr. Tari Annamária, pszichoterapeuta; Hucs Barbara, a Mályvavirág Alapítvány képviselője; Szamosi Judit, autogén tréningvezető, táncpedagógus; Bojta Zsuzsanna, mentálhigiénés szakember, énekművész, illetve a táncművész alkotók.

Moderátor: Ferencz Gabriella

Az alábbi témákat járják körül a beszélgetés során:

A női egészség: betegségünk mélyebb okai és megoldások, tapasztalatok, testi-lelki harmónia megtalálása, valamint művészi, improvizatív reflexiók (művészek, résztvevők közreműködésével az adott témához kapcsolódóan). A test elfogadása, a betegségek destruktív hatása és a pozitív attitűd alakítása. Kinek mit jelent a mozgás szeretete? Tánc, torna, jóga… – élmény, hasznosság, öröm… Hogyan is működik? Mi a jelentősége a prevenciós folyamatokban? Hogyan támogat a gyógyulásban? Hogyan válasszunk műfajt: modern? Klasszikus? Rekreáció? Hogy motiváljuk magunkat? Alkotás a mozgásban amatőrként és profiként – rövid bemutató előadással fűszerezve.

A programok alatt és közben kötetlen beszélgetés, tea és kis süti várja az érkezőket.

A rendezvény ingyenes, de a női egészséghez kapcsolódó jótékony cél támogatására lesz lehetőség. A helyszínen a Grand Allegro Shop termékei is megtekinthetők és megrendelhetők – szakértői támogatással.

A program az aktuális helyzettől függően változhat.

További információk ide kattintva >>>

https://www.artmedmotion.hu/nyiltnap/

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?