Egyszerű és mutatós édesség: popcake avagy sütinyalóka

Ha bármilyen alkalomra keresel jó édesség receptet, ami jól is néz ki és még viszonylag egyszerű is, na akkor a sütinyalóka pont jó lesz erre a célra.

Ráadásul a tészta belsejébe keverhetsz házi lekvárt is, például feketeribizlit.

Hozzávalók a piskótához:

6 tojás

6 ek. cukor

6 ek. liszt

fél tasak sütőpor

Mázhoz és díszítéshez:

Marcipán kinyújtva vagy olvasztott csokoládé

színes szórócukorkák

Összeállításhoz:

1-2 ek. Feketeribizli lekvár

Félbevágott hurkapálcika vagy fa grillpálcika lesz a nyele a sütinyalókának.

Elkészítése:

A piskóta alapanyagokat a megszokott módon összekeverjük és robotgéppel összedolgozzuk csomómentesre, majd sütőpapíros tepsiben készre, aranybarnára sütjük 180 C fokon, légkeverés mellett.

TIPP: Légiesebb piskóta lesz, ha a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét keményre felverjük, de a popcake esetében ez nem feltétlen szükséges, mert úgyis össze fogjuk gyúrni a tésztát majd.

Ha kihűlt a piskóta, tépkedjük apró morzsalékosra, keverjük hozzá a lekvárt és pépes állagúig gyúrjuk. 

Készítsünk kisebb gombócokat a tésztából és szúrjuk fel hurkapálcikára. Én a praktikusság kedvéért egy hungarocell téglába szúrom bele a pálcikákat, mert így akkor nem nyomódik össze a sütigömb.

Ha elkészültek a gömbök a pálcikázásra, berakom a fagyasztóba kicsit az egész nyalókakompozíciót és míg kihűl, addig felolvasztom a csokoládét.

Az áthűlt sütigömböket belemártom a forró csokimasszába és alaposan megszórom színes cukorkákkal.

Így, hogy hideg a tészta, hamar megdermed a csokimáz is a nyalókákon.

Ha készen vagyok és netán csomagolni kell, akkor sütőpapírba tekerem be őket egyesével, mert így akár a családi találkozóra is kibírja az utat egy kisebb dobozban. De ha szép az idő, akkor a hungarocellbe szúrva szállítom nemes egyszerűséggel.

Jó étvágyat kívánok!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.