Ebben a hűvös időben esténként már két dolog kell, főleg a lelkemnek: bekuckózni és csemegézni. Na jó, talán három, mert valaki mellé kell bekuckózni és így máris sokkal jobb az egész.
Ehhez nekünk több kedvencünk is van már, ebből az egyik a pikáns pizzatekercs. Bár nem éppen diétás csemege ez sem, de üsse kő, néha jól jön a nassolás és rágcsálás.
Hozzávalók:
2 csomag levelestészta
6 ek. Olasz mártás vagy pizzaszósz
1 tk. Habanero hot szósz
2 ek pirított szezámmag
6 ek. tejföl
1 késhegyni só, bors
Elkészítése:
A kész levelestészta lapokat tekerjük ki és hagyjuk kicsit felmelegedni szobahőmérsékletűre. Az Olasz mártáshoz keverjük hozzá a chili szószt. A kitekert leveles tésztát kenjük meg a csípős szósszal, majd vágjuk a tésztát vékony csíkokra egy pizzaszeletelővel vagy éles késsel.
Tekerő mozdulatokkal a csíkokból formáljunk hosszú twisterformákat és tegyük át egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A kés twistereket szórjuk meg szezámmaggal és 180 fokon pár perc alatt süssük aranybarnára őket.
A tejfölbe tegyünk kevés fűszert, akár zöldfűszerezhetjük is, míg sülnek a tésztáink.
Ha kisült, tegyük egy tálba a tésztatekercseket és már kuckózhatunk is be egy jó bor és kedvenc férjünk társaságában és jöhet a tejfeles mártogatás.
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)