You are currently viewing Rétesötletek szezonális gyümölcsökkel

Rétesötletek szezonális gyümölcsökkel

A rétes azért jó édesség a nyári időszakban, mert viszonylag gyorsan elkészül és így nem kell felfűteni annyira vele a konyhát sem. Főleg, ha olyan töltelékkel készítjük, ami hamar átsül vagy egyáltalán nem kell sütni.

Egy időben nagyon szerettem a rétestésztát más módon felhasználni, nem a klasszikus beletekerem a tölteléket megoldással.

A rétestésztát kifektetem az asztalra, egy nagy papírhengert vagy üvegpoharat teszek rá és arra ráhengergetem a tésztát. Így sütöm ki, kis csöveket formálva. Így viszonylag hamar megsül.

A mélyhűtőből előkapom a vaníliafagylaltot, megmosok pár idénygyümölcsöt, legyen az bogyós vagy szilva, alma vagy barack és a vaníliafagylalthoz keverem egy turmixgép segítségével.

Kedvem szerint teszek hozzá blansírozott mandulát is. Ha kész a krém, nemes egyszerűséggel a jéghideg fagylaltos krémet beletöltögetem a még forró rétestésztacsőbe (előtte kiveszem belőle a távtartónak való poharat).

Ha ezt macerásnak gondolod, akkor almásan is készítheted a hagyományos módtól kicsit egyszerűbben. Egy lábosban felteszünk egy kevéske vizet, bele cukrot és a nagyon apróra vágott almakockákat. Mikor az alma már teljesen puhára belefőtt, akkor adjuk hozzá a zselatint. 

A még meleg krémet rákanalazzuk a kifektetett réteslapokra és feltekerjük. Pár perc alatt tepsiben, előmelegített sütőben készre sütjük. Az almás rétes elég lassan hűl ki, főleg ha zselatinosabbra készítjük, viszont hidegen és melegen is rendkívül finom. Főleg vaníliafagylalt mellé.

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?