You are currently viewing Süss vaslapon, ha igazán különleges ízekre vágysz!

Süss vaslapon, ha igazán különleges ízekre vágysz!

Gyakran sütsz otthon a családnak vagy a barátoknak? Esetleg a repertoárban sokszor szerepel pizza vagy egyéb tésztafélék?

Akkor ezt a Sunsteel sütőlapot tuti neked találták ki! Az otthoni, ismert (egészséges) alapanyagokból készített ételeknek jobb lesz az állaga, minősége, íze, mintha ugyanezeket sima tepsin sütnénk.

A vaslapon való sütés lényege, hogy általa többszörösére tudjuk növelni a sütőnk hőkapacitását. Egy átlagos otthoni sütő legfeljebb 260 fokra tud felmelegedni, az ajtaja kinyitásakor ez a hőfok egy pillanat alatt 240 alá csökken. A rácsra helyezett hideg tepsiben lévő tészta, mire teljesen átsül, egyben ki is szárad, lapos lesz és megkeményedik.

A vas/szénacél magas széntartalma miatt folyamatosan, nagyon nagy mennyiségű hőt tud leadni a környezetének, ezzel egyenletes hőmérsékletet biztosít a sütőben. Ennek köszönhetően bármit sütünk rajta, az egyből kap egy kérget, a külseje ropogós, a belseje puha és lágy marad.

Emellett csökkenthető a sütési idő, és hiába van előmelegítési idő, ennek sütési módnak az áramköltsége gyakorlatilag elenyésző.

Leginkább a tésztafélék barátja, de minden hirtelen sütést-pirítást igénylő ételnek is kedvez, pl. grillzöldség, sült húsok, steak, halak, stb.

Sütőpapírral is használható, 220 fok fölött viszont ez nem ajánlott, mert kioldódhat a papírból a szilikon.

Egyéb technikai jellemzői, tisztítás, karbantartás stb. a Sunsteel honlapján a GYIK-ben található. De nyugi, semmi bonyolult nincs benne!

A lap méretei: 39.5cm x 32cm x 0,6cm -vagyis bármely típusú háztartási sütőben elfér.

5 dolog, amiért érdemes vason sütnöd:

* minden tésztád, legyen az kenyér, pizza, kifli vagy édes péksüti, kívül ropogósra sül, belül viszont nem szárad ki, puha és lágy marad…

* nem számít, hogy régi vagy új sütőd van, a vaslap lényege, hogy a sütőnk relatíve alacsony hőmaximumának (220-260 fok) is lényegesen megnöveli a hatékonyságát a kiváló hővezetésének köszönhetően

* lerövidül a sütési idő, a pizza 12 perc helyett 3 perc alatt sül meg, az óriás kakaós csiga 40 perc helyett 20 perc alatt kész…

* a bevonatolt sütőlap nem igényel karbantartást, és szinte lehetetlen kárt tenni benne, nem törik, nem reped, még az unokád is ezen fog sütni!

* grill-vas kérdés is megoldva, a vaslap simán mehet a tűzre és süthetsz rajta bármit!

De hogy tetőzzük a dolgot, íme egy kis vizuális ízelítő:

És a fantasztikus pizzarecept hozzá, amit itt érhetsz el >>>

Kellemes sütögetést és jó étvágyat kívánunk!

(A képek a Sunsteel tulajdona, felhasználásuk engedélyhez kötött!)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?