Rizsmentő és maradékfeldolgozós receptből született meg ez a rizsgombóc receptünk is és ráadásul rendkívül egyszerű gluténmentesen elkészíteni.
Öntetnek és ízesítésnek is szinte bármit elvisel a zöldfűszerektől a thai ízvilágig. Most egy olvadó sajtos thai rizsgombóc változatot hoztam.
Hozzávalók:
2 bögre rizs
4 bögre víz
2 ek. Hétfejű Sárkány chutney indiai szósz
20 dkg trappista sajt
só
3+5 ek. rizsliszt vagy búzaliszt
olaj
Elkészítés:
A rizst főzd meg a vízben és már a főzővízhez tedd hozzá az indiai chutney-t. Így a fűszerek jól átjárják a rizsszemeket főzés közben is.
A kifőtt rizst keverd el rizsliszttel (vagy búzaliszttel) és kis gombócokat formálj belőlük. A trappista sajtot vágd kisebb kockákra és nyomd bele a rizsgombócokba, majd formáld el a lyukat, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben. Az 5 evőkanálnyi rizslisztben forgasd át a gombócokat és forró olajban süsd ki őket aranybarnás színig.
Tálaláskor friss kakukkfűvel és Hétfejű Sárkány chutneyval is tálalhatod, de egy fokhagymás-kapros tejföl is kellemesen ízletes lesz mellé.
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)