Hamburgerlakoma házilag nagyon éheseknek

A jó hamburger sok összetevős. Kell hozzá egy jó minőségű hamburgerzsemle, egy pár jó húspogácsa, egy kevés bacon és zöldségek, szószok.

Az a jó a házi hamburgerrel, hogy viszonylag gyorsan elkészült és nagyon laktató tud lenni, ha megpakoljuk minden földi jóval.

Hozzávalók 2 személyre:

4 szezámmagos tetejű hamburgerzsemle

6 csík baconszelet

8 db hamburgerbe való húspogácsa

salátauborka, paradicsom, paprika, hagyma

salátalevelek

pikáns csalamádé

1 palack Liquid Onion fűszeres hagymaszósz

Elkészítés:

Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés zsiradékot és fektessük rá a baconszeleteket és alaposan pirítsuk meg, hadd sercegjen a zsiradék. Majd ezután süssük meg a húspogácsákat is, ízlés szerinti mértékben. Van aki, kicsit nyersen szereti, van, aki teljesen átsütve.

Arra vigyázz, hogy a hús ne száradjon ki, jó zsíros legyen, mert ez adja a hamburgernek az alapját.

A zöldségeket vágd apró szálakra.

Amikor kiürült a sütés után a serpenyő, akkor a félbevágott zsömléket a belső felükkel tedd bele pirulni kicsit. A plusz zsiradékot is fel fogja szívni, de ez nem is baj, ettől csak még finomabb lesz. A meleg, pirult zsemlékbe kezd el felépíteni a hamburger belsejét.

Egy kevés Liquid Onion szósz kerülhet legalulra, majd arra rá a baconszelet, húspogácsa, zöldségek és akár még egy húspogácsa, majd egy kis olvasztható sajt a poén kedvéért, erre egy kis Liquid Onion és rá a zsömle teteje.

Egy nagyobb hússütő pálcával át is szúrhatod a tetejétől az aljáig és akkor nem borul szét a rendszer.

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük