You are currently viewing Mamiyo – a kényelmes és minőségi sportruházat anyukáknak, pocakon innen és túl

Mamiyo – a kényelmes és minőségi sportruházat anyukáknak, pocakon innen és túl

Kismamaként a nők túlnyomó többsége szenved, mit vegyen fel. Az elején persze simán lehet, hogy jók a korábbi ruhák, de azért -alkattól függően- pocak tájékon hamar elkezdenek feszülni.

És nyilván a kismamák arról álmodnak, hogy kényelmes és csinos ruhákat fognak hordani várandósságuk során.

Azonban korántsem egyszerű jó kismama ruhákat találni!

Gyarmati-Vastag Andrea a mamiyo kismama ruházat megálmodója és tulajdonosa. Két kisgyermek anyukája, aki eredetileg építész-tervezőművész, de a szakmájában nem dolgozott soha. A kreativitás és az alkotás, a szépre és a funkcionalitásra való törekvése viszont megmaradt.

Egy olyan slow fashion kismama sportruha-márka megalkotása volt a célja, ami kényelmes, funkcionális, sporthoz és hétköznap is hordható, univerzális darabokból áll. Olyanokból, amik hosszú életűek és egész egyszerűen csak végre alternatívát kínálnak a fast fashion márkák mellékkollekcióival szemben.

Mi inspirált pont kismama sportruházat megalkotására?

“Az ötlet körül-belül 5 éve fogalmazódott meg bennem, amikor az első gyermekemmel voltam várandós. A terhesség alatt még dolgoztam, az első trimesztert végigaludtam, de a második vége felé végre elkezdtem érezni magamban az erőt, hogy tornázni kezdjek.

Viszont amikor a nagy pocakomra kerestem volna edzőruhát, sajnos nem igazán találtam olyasmit, ami megfelelő lett volna. Amit pedig kismama leggings címszó alatt árultak, hát… unalmas és szürke volt…

Az ötlet szép lassan kiforrta magát és formát öltött: így jött létre az első kollekció 2022-re. Valójában már kicsit hamarabb is a porondra léphettem volna, de a kislányom 2021-es születése visszavetette a tettrekészségemet.”

A ruhák tervezését Andrea saját maga végzi, de segítségül kérte olyan hazai varrodák szakértelmét, akik pont ezekre az elasztikus fitness anyagokra specializálódtak.

Szerencsére az elképzelései és a gyakorlati megvalósításuk találkozott, a varrodák vagy megvalósították vagy elmondták mit lehet és mit nem.

“Nagyon szeretem ezt a közös munkát és büszke vagyok arra, hogy az általam forgalmazott termékek teljes mértékben magyar gyártók kezei közül kerülnek ki.

A mamiyo egy kis szériaszámú brand, ami annyit tesz hogy az olcsó, pazarló tömeggyártás helyett az ésszerű darabszám mellett tettük le a voksunkat. Így a terveink szerint a jövőben 1-1 darab limitáltan, a készlet erejéig kapható, ezzel lehetőséget adunk magunknak az állandó megújulásra. A cél egy igazi igényes slow fashion branddé válni.” -meséli Andrea.

Mivel ezek a ruhák csak egy bizonyos “időkeretben” kellenek, fontos hogy univerzális, kényelmes, divatos legyen, így váljon nélkülözhetetlenné egy kismama ruhatárában. Aki már volt várandós életében, az ezeket a szempontokat csak megerősíteni tudja.

De vajon mi lesz a kismama ruháinkkal a szülés után?

A köztudatban a kismama ruhák csak a terhesség időszakában, annak is leginkább az utolsó harmadában szükségesek. A divatipar pedig köztudottan az egyik legkörnyezetszennyezőbb iparág, így a zöldítés égisze alatt

a mamiyo egyik célja az, hogy olyan ruhadarabokat hozzon létre, amik univerzálisan használhatóak, nem csak a várandósság alatt, hanem utána is.

Megfelelő szabásvonallal és az általuk használt prémium alapanyagokkal több funkciót be tud tölteni a ruha, tovább használható, környzetbarátabb, emberközelibb.

Tudtad például hogy a mamiyo pocakpántot már akár az első trimesztertől is használhatod?

Ha még nem akkora a pocakod ami megkövetelné a kismamaruhákat (és tegyük fel, pont átmeneti évszakban vagy, nem akarsz feleslegesen rövidnadrágra vagy hosszú farmerbe ruházni) akkor a pocakpánt segítégével “kismamásíthatod” az eredeti ruhatárad darabjait. Egy kigombolt gomb, lehúzott slicc felett a nadrág nem mozdul el, és te is kényelmesen viselheted egész nap.

Ugyanez a 2-3. trimeszter táján már a nagy pocakodat fogja tartani, enyhítve az alsó háti szakaszra jutó nyomást vagy épp a has köldök alatti húzódását.

Majd szülés után is veled maradhat, például téli derékmelegítőként. Akár három funció egyetlen egyszerűnek tűnő darabhoz!

Akkor ezek szerint minden mamiyo terméket lehet használni szülés után is?

A felsők a húzott derékrész ellenére is megállják a helyüket szülés utáni tornához is, hiszen az anyag pont annyira rugalmas, hogy nem zavaró a textil-többlet. A ráncolt anyag pedig ápol és eltakar, ha kell…

A leggingsek hasrésze szülés után a szoptatásnál kapóra jöhet, ugyanis nem kell külön szoptatós pólók garmadájára költened, a saját “sima” pólóidat használhatod ugyanúgy. Hiszen ha magadhoz veszed a picit, a magas hasrész garantálja hogy nincs kint mindened a szoptatás során.

A rövidnadrágokat nyáron akár ruha alá is fel tudod venni, nincs villantás, nincsenek összedörzsölődött combok, csak kényelem és tartás!

A mamiyo célja tehát, hogy a kismamák ezekben a darabokban jól érezzék magukat sportolás vagy aktív szabadidő eltöltése közben, vagy egyszerűen csak legyen egy kényelmes darabjuk, amiben – ha a terhessége olyan- akár csak átvészelik ezt az időszakot.

A multifunkcionalitás mellett mi volt a célotok a márkával?

“Fontosnak tartom, hogy akkor is jól érezze magát az édesanya, amikor a teste nem úgy és nem azt csinálja, amit épp szeretne – ezért fontos a funkcionalitás mellett a maximális kényelem is, amit az elasztikus fitness anyagokkal biztosítunk.

A végső cél pedig egy olyan itthon és nemzetközileg ismert és elismert brand létrehozása, ami egyértelműen eszébe jut a kismamáknak, amikor várandósak lesznek és sportolni szeretnének. Egy olyan márka, ahonnan az új alapruhatár részeit be tudják szerezni az anyukák. Amire akkor is gondolsz, ha a kollegina szülési szabadságra megy és meg kéne lepni valamivel.” 

Egy természetes, barátságos, igényes és megbízható márka megalkotása Andrea célja. A kezdő kollekció után és mellett a háttérben folyamatos termékfejlesztés zajlik, szeretne új termékekkel előjönni. Ezekről az instagram és a facebook oldalukon szokott megosztani híreket.

„A honlapon a képeken én magam vagyok, tavaly a második szülés előtt sikerült lefotózni a ruhákat.

A későbbiekben is kismamákkal szeretnék együttműködni, mérettől függetlenül, szeretném az átlagos, igazi hús-vér édesanyákon keresztül meg,- és bemutatni a márkát. Hiszen a mamiyo nekik, értük és miattuk jött létre!”

Mi a Carrie Magazinnál  nem csak a női vállalkozókat, hanem a magyar márkákat is kedveljük, főleg azokat, melyeket egy anyatársunk hozott létre.

Szóval hajrá magyar édesanyák, hajrá kismamák, hajrá mamiyo!

(A képek a mamiyo tulajdonát képezik, felhasználásuk nem engedélyezett!)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?