You are currently viewing Mit sportol a gyermeked? Ilyen alapfelszerelésre van szüksége ősztől (x)

Mit sportol a gyermeked? Ilyen alapfelszerelésre van szüksége ősztől (x)

Minden reményünk szerint szeptembertől gyermekeink nem csak hogy iskolába járhatnak „normálisan”, hanem a különböző egyéni sporttevékenységeinknek is hódolhatnak.

Nagy szívfájdalmunk volt a karantén idején, hogy a gyerekek nem tudtak közösségbe járni, edzéseken részt venni, legyen az egyéni vagy csapatsport. Mert ugye mint tudjuk, ezek az alkalmak nagyon jó hatással vannak rájuk nem csak fizikailag, hanem lelkileg is. Mi pedig otthon édeskevesek voltunk, hogy ezeket pótoljuk a bezártság alatt.

De most optimistán állunk az új tanév előtt. És talán még soha nem vártuk annyira a szeptember elsejét, mint most!

Viszont a gyerekek jócskán kinőtték az edzéscuccaikat tavasz óta, ezért újakat kell beszereznünk nekik.

A szerkesztőségben beszélgettünk, kinek milyen sportot űz a gyereke (és itt nem az idegeinken táncolást értjük…) és milyen felszerelésre van szüksége hozzá. Hát, elég vegyes a felhozatal, és ahol több gyerek van, ott meg pláne! Sőt, mindig előfordul menet közben, hogy a (főleg kisebb) gyerek megunja az adott tevékenységet és év közben váltana. Ezt ugyan próbáljuk mi szülők elodázni egy darabig, mert ugye akkor egy komplett új felszerelést kell vennünk. De ha nem tágít a gyerek az új elképzelés mellől, mert mondjuk a legjobb barátjával együtt járhatna, akkor be kell adnunk a derekunkat.

Mindent összevetve a mi mini statisztikánk gyereksport téren így alakult:

A legnépszerűbb a mi gyerekeink között az atlétika, azon belül a futás és az úszás.

Előbbihez szüksége van a gyermeknek mindenképpen egy jó cipőre, 1-2 garnitúra futósortra, pólóra, zoknira, esetleg fejpántra és ha utcán futnak, akkor pedig kiemelten fontos a fényvisszaverő is. Ha már nagyobb a lánygyermekünk, akkor pedig a sportmelltartón sem szabad spórolnunk.

Az úszáshoz elengedhetetlen az úszódressz vagy úszónadrág, papucs, szemüveg, úszósapka és persze jó nagy törülköző is.

A lányok körében a jazzbalett és a balett örök kedvenc, de a ritmikus sportgimnasztikát is sokan választják. Ezekhez mindenképpen szüksége van a gyereknek tornadresszre, balettruhára, cipőre, és egyéb eszközök is kellhetnek, például hullahopp karika.

Jó idő esetén reméljük minél többet fognak a szabadban tartózkodni a csemeték, amíg az időjárás engedi, kirándulnak, túráznak, akár testnevelés óra keretén belül is. De persze hétvégén családostul is rendszeresen kimozdulunk, szóval mindenképpen jól jön a kényelmes túra-lábbeli (cipő vagy bakancs), az esőkabát, a hátizsák és itt sem árt valamilyen fényvisszaverő.

És mivel arra készülünk, hogy gyermekeink fognak iskolába járni szeptembertől, ezért nem csak a kinti, hanem a terembeli órákhoz, sportoláshoz is be kell szereznünk a szükséges felszerelést: teremcipő, sort, zoknik és póló, amennyiben nem az iskolapólót kell viselniük.

De amit mindannyiunk egyértelműen kijelentett:

egy jó sporttáska/tornazsák és kulacs nélkül nem engedjük el a gyereket sehova!

(képek: Unsplash, Pixabay)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?