You are currently viewing Planetino – környezetbarát baba-minibolygót álmodott meg Andi

Planetino – környezetbarát baba-minibolygót álmodott meg Andi

Az édesanyák természetesen a legjobbat szeretnék gyermekeiknek mindenből. De honnan tudhatják, hogy mik azok a termékek, amik minden szempontból a legjobbak a gyerekek számára?

Nagyon nehéz kérdés, ráadásul hihetetlen nagy piaci útvesztőben kell megtalálni a számunkra megfelelőt.

Buriusz-Chajnáczki Andrea multinacionális cégnél, recruiterként dolgozott 7 évig, amelyből utolsó, illetve jelenlegi munkahelye egy brit multi cégnél volt. Innen ment el szülési szabadságra 2018-ban.

Az utóbbi két évben otthon volt kislányával, 2021 januárra pedig várják a tesót is. Andi alapvetően szerette a nemzetközi környezetet és a pörgős munkát, ami napi kapcsolattartást igényelt más országokban dolgozó kollégáival is.

De már első várandóssága alatt foglalkoztatta a gondolat, hogy szeretne majd valami újjal is foglalkozni a gyereknevelés mellett és mivel a technikai dolgok és az ügyfélkezelés nem áll távol tőle, a webshop indítás merült fel ötletként.

„A „témát” pedig mondjuk úgy, az élet adta, amikor a legjobbat próbáltam megtalálni a kislányom számára, de kevés sikerrel jártam a hazai piacon. Gondoltam egy nagyot és belevágtam, felvettem a kapcsolatot az európai gyártókkal és most már itt ülök a webshop előtt és küldöm ki a karácsonyi csomagokat. Próbálom megteremteni a megálmodott jobb világot – miniben a Planetino-ban, ami egy olyan mini bolygó, ahol a babák, kisgyermekek számára próbáltunk megteremteni egy jobb, környezetbarát világot.” – meséli Andi.

Amikor kislánya féléves kora körül elkezdett utánajárni a babaétkészleteknek, olyat keresett, amelyet szívesen használna a hozzátáplálás során. Fontos volt számára, hogy az étkészletek károsanyagmentesek és környezetbarátak legyenek.

De sajnos azt tapasztalta, hogy a külföldön már ismert környezetbarát anyagokból itthon leszűkült termékkínálattal rendelkeznek a boltok, illetve bizonyos anyagokból teljes hiány van. Az elérhető termékek pedig gyakran elszíneződtek, mellékíze lett a benne tálalt ételeknek, italoknak még a gondos tisztítás után is.

„Az elsődleges célom az volt, hogy olyan termékeket kutassak fel a babámnak, amit nyugodt szívvel adhatok neki, mert biztos lehetek benne, hogy károsanyagmentes és prémium minőségű, hosszú élettartamú. Gyakran előfordul – bár ez nem csak a babatermékeknél -, hogy a gyakran használt tárgyak gyorsan elkopnak és vehetünk újra és újra egy másikat. Gondolok itt például egy műanyag itatóra. A magasabb minőségű termékeknél ez általában nem így van. Bár többet kell áldozni rá, de hosszabb távon, akár több babával is tudjuk használni és nem kell aggódni egészségkárosító hatásuk miatt.” -mondja Andi.

A kezdetben étkészletről szóló tervből így már nem csak étkezés, itatás kategóriákban, de a babaápolásra, fürdetésre, gyermekjátékokra kiterjedően választék lett a kínálatban.

A forgalmazott márkák termékei bevizsgált, túlnyomórészt környezetbarát vagy újrahasznosított anyagokból készülnek (pl. bambusz, búzarost, kukoricarost, rozsdamentes acél, üveg, orvosi szilikon, organikus pamut, stb), letisztult, skandináv dizájn alapján, hogy a mai divatnak és persze a kicsik ízlésének is megfeleljen.

„A webshop mögött én és a családom állunk – kislányom a leglelkesebb kritikus és tesztelő -, tehát minden folyamatban (leszámítva a kézbesítés) velünk találkozik a vevő, ha kérdése merül fel. A családom nagyon támogató, sokat segítenek, ötleteléstől kezdve, adminisztráción át egészen a szállításig, főleg most, a terhességem utolsó heteiben.

Viszonylag új, alig fél éves webáruházról van szó, a termékkínálatot ennek megfelelően próbálom folyamatosan bővíteni, hogy mindenki megtalálja a neki és babájának leginkább tetsző kiegészítőt szem előtt tartva azt, hogy minden termékünk bababarát legyen. Jelenleg csak a webshopon keresztül lehet rendelést leadni, főleg a babavárás miatt most még nincs lehetőségem fizikai boltot nyitni, de természetesen a hosszútávú terv ez.

Személyes átvételre a XVII. kerületben van egyelőre lehetőség, a honlapon is feltüntetett címen, itt meg is lehet tekinteni a termékeket és választani a kínálatból előzetes egyeztetés után.”

A Planetino által forgalmazott márkák egyébként önmagukban is nagyon fontos üzenetet hordoznak és

a legjobbat adják a babáknak:

Fresk

A Fresk egy holland márka, különleges babatermékekkel. A Fresk babakollekciója friss, édes, makacs és kissé retro. Vidám és színes babakollekciójukat nagy odafigyeléssel tervezték Hollandiában – ötvözve a skandináv és holland dizájnt – és fenntartható gyártással készültek.

Termékeiket organikus pamutból készítették, ami így csodálatosan lágy a baba bőréhez és megfelelő kényelmet is nyújt. Fontos számukra a környezettudatosság, számos termékük megkapta a GOTS (Global Organic Textile Standard) minőségi jelzést, ami egy olyan világméretű minőségi védjegy, amely garantálja az ökológiai gyapot előállítását és feldolgozását.

 

Herobility – Szülők fejlesztették. Csecsemők hagyták jóvá.

A Herobility végig vezet minket a szülőség útján, támogatva bennünket és gyermekünket. A Herobility termékeket szülők fejlesztették, ötleteiket valós tapasztalatokra és küzdelmekre alapozva. Úgy tervezték, hogy egy kis szuper-erőt adjon nekünk a mindennapi életben. Azért, hogy általuk egy kicsit mi is hősökké válhassunk. Az ilyen nagyszerű termékek fejlesztésével, valódi tapasztalataik felhasználásával támogatják a következő generációt és mindezek mellett fenntarthatóságra is törekszenek. Folyamatosan dolgoznak azon, hogy megtalálják a bolygónk számára is legjobb anyagokat és megoldásokat.

A fenntarthatóság szem előtt tartásával a Herobility küldetése, hogy a legjobb babatermékeket hozza létre a világon. Ezért csak olyan termékeket hoznak létre, amelyek biztonságosak a gyermekek számára és a lehető legjobb módon támogatják fejlődésüket. Ugyanakkor a Herobility termékek célja az is, hogy megkönnyítse a szülők életét.

Minden Herobility terméket magas színvonalú nemzetközi szabványoknak megfelelően terveztek és teszteltek. BPA-, BPS-, BPF- és DEHP-mentesek.

Termékei innovatív étkészletekből és cumisüvegekből áll – a következő generáció számára.

A termékeket növényi alapanyagokból gyártják, kukoricakeményítőből készült biológiailag lebomló műanyagból (PLA). A folyamat során a rostokat és a fehérjét elválasztják a kukoricakeményítőtől, hogy élelmiszerként és ipari alapanyagként hasznosítsák, így maximálva a növény felhasználását és abszolút minimumra csökkentsék a hulladékanyagot. Ahogy a növények növekednek, elnyelik a légkörben a széndioxidot.

A növényi alapanyag jó alternatíva a hagyományos műanyagok számára, hőellenálló és kevésbé törékeny, mint az üveg vagy a kerámia. Ezen kívül méreganyagmentes és kiváló minőségű, ami nélkülözhetetlen a babatermékek előállításakor.

 

Filibabba

A dán dizájn márka, helyileg Aarhausban található, de lefedik teljes Skandináviát, Európát és a világ többi részét is.

Küldetésük, hogy olyan belső teret hozzanak létre babák, gyermekek számára, mely emlékezetessé teheti a mindennapi pillanatokat, biztosítva a legjobb minőséget és időtlen kivitelezést.

Terveik saját tapasztalatikon és a mindennap inspirációin alapulnak. Minden tervük a körülöttünk lévő környezet és emberek iránti szeretet és tisztelet szem előtt tartásával készül. Figyelnek gyermekeink és környezetünk jövőjére, ezért megszerezték a GOTS tanúsítványt (Global Organic Textil Standard). A GOTS egy címke az organikus textilek számára, amely lefedi az egész gyártási folyamatot a gazdálkodóktól kezdve, a környezetileg és társadalmilag felelős termelésen át, a végtermék előállításáig.

Tervezési filozófiájuk, hogy nyugodt, időtlen és egyedi formákat hozzanak létre, melyek gyermeket és felnőtteket egyaránt inspirálnak. Megtisztelőnek érzik, hogy átadhatják a skandináv örökséget, így minden tervükben és színben az északi történelem egy darabja jelenhet meg.

Céljuk és jövőképük, hogy minden gyermek biztonságos és egészségesen megőrzött környezetben nőhet fel, ezért a felelősségvállalás az egyik alapvető értékük, illetve embertársaink és környezetünk védelme és tisztelete.

Az anyagok gondos kiválasztásánál szem előtt tartották, hogy a babák számára fontosak a tapintással való érzékelés útján szerzett élmények.

„Aki ismer, tudja, hogy én is – mint minden anya -, a legtöbbet, legjobbat szeretném a gyermekemnek. A Planetino-n árult babaholmik mindegyike olyan minőség, amit mi is jó szívvel használunk itthon. Nagyon hiszek ezekben a termékekben és remélem, hogy sok hazai családba sikerül őket eljuttatnom, képviselve a minőséget, a tudatos vásárlást és nem utolsó sorban rengeteg örömet szerezve vele a babáknak, gyerekeknek, akik számára nélkülözhetetlen használati tárgyakká válnak, megkönnyítve velük kis életüket, hétköznapjaikat.”

Andi bízik abban, hogy egyre több szülő ismeri fel, hogy fontos szempont lesz a vásárlás során mindaz, amit a Planetino képvisel.

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?