Ebben a nagy melegben egy jó CÉZÁR SALÁTA, teljes kiőrlésű krutonnal? Tejmentes, tojásmentes, cukormentes és szénhidrát csökkentett is! Mutatjuk a receptet, amit Menteseszter osztott meg velünk!
Hozzávalók:
Cézár öntet:
– 100 g. Kochs light tojásmentes majonéz
– 1 tk. cukormentes mustár
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 késhegynyi fehérbors
– 1 ek. halszósz (teljes cukormentesség esetén szardella pasztára cserélhető)
– 1 tk. Worcester szósz (teljes cukormentesség esetén elhagyható)
– 1 tk. Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (vagy 1 ek. más jellegű édesítő)
– 1 ek. sörélesztőpehely, plusz további tetszőleges mennyiség a saláta tetejére, ami helyettesíthető Violife parmezánnal is!
Kruton:
– 100 g. teljes kiőrlésű kenyér
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 ág rozmaring
– 1 ág kakukkfű
– 2 ek. kókuszzsír
– Só
Hús:
– 500 g. csirkemell filé
– Só, feketebors
– 2 ek. kókuszzsír
Saláta:
– 2 db. római saláta
Elkészítés:
Az öntethez egy tálkában összekeverem az összes hozzávalót (a fokhagymát átnyomva).
A salátát megmosom, lecsöpögtetem, nagyobb darabokra vágom, majd összeforgatom az öntettel.
A serpenyőben felhevített 2 ek. kókuszzsíron aranybarnára pirítom a kockára vágott, besózott, borsozott csirkemellet.
Közben a kenyérszeleteknek levágom a héját, és kis kockákra vágom őket. Ha elkészült a hús, ugyanabban a serpenyőben ismét felolvasztok 2 ek. kókuszzsírt, rádobom a kakukkfüvet, a rozmaringot, a megroppantott fokhagymát, a kenyérkockákat, picit megsózom, végül csodaropogósra pirítom.
Nincs más hátra, mint tálalni: saláta, csirkemell, kruton, befejezésül egy kis (vagy inkább sok) sörélesztőpehely (vagy Violife parmezán), és egy kis őrölt feketebors.
Jó étvágyat kívánunk!
További recepteket Mentesesztertől itt találsz >>>