Klasszikus újévi eledel a lencse, így szinte már unásig esszük ilyenkor a lencsefasírtot, a lencsefőzeléket és a lencsesalátát. Idén úgy gondoltam, mi lenne, ha újítanánk e téren és valami újszerű reggelit tálalnék a család elé.
A frittata nálunk amúgy is nagy kedvenc, úgyhogy most kikísérleteztem belőle egy újévi gazdagsághozó lencsés változatot.
Hozzávalók:
1 doboz lencsekonzerv
15 tojás
1 marék koktélparadicsom
2 db kápia paprika
reszelt sajt
só, bors
Elkészítés:
A tojásokat alaposan verd fel, hogy lágy, habos legyen. Fűszerezd ízlésed szerint. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába öntsd bele a felvert tojást, majd add hozzá a levétől megszűrt lencsét. A konzerv lencse azért praktikus, mert már előfőzött és gyorsan megpuhul.
A lencse után következhet a többi zöldség: paradicsomok, paprika.
Előmelegített sütőben hamar megsül, kb. 10 perc alatt. A sajtot is csak a kész frittatára tedd rá.
TIPP: Gourmet & Delicious Hagyományos Lecsóval még finomabb!
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)