You are currently viewing Rajzfilmfigurává változott Szilárd az új klipjében

Rajzfilmfigurává változott Szilárd az új klipjében

  • Olvasási idő:olvasási idő: 5 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Ébredés egy tó közepén, ejtőernyős ugrás a levegőből – Balanyi Szilárd új klipjében ehhez hasonló kalandokba keveredik zenekara társaságában. Igaz, rajzolt alakjukban.

A Rossz ló c. videó egy mesés kaland, mely egyben immáron az ötödik klip az ősszel megjelent Ego tréning EP-ről. A klipen túl Szilárd újabb meglepetéssel is készül: március 27-én online koncertet adnak Szilárd Zaj tréning @ Csend stúdió címen.

A hatszámos Ego tréning EP mindegyik dalához külön videóval készül Szilárd, vizuálisan is megerősítve azok történeteit. Így láthattunk már a karantén körülmények között készült meghitt Mondd vagy súgd, a zenekari terápiát lefilmezett Ego tréning, a csillám diszkós Zéró gravitáció és az elhagyatott hotelben forgott Okos rulett videóját, most pedig itt a legújabb, a Rossz ló.

Rossz ló:

A dal szövegét Kardos-Horváth János írta: „A refrén egy sorával kerestem meg Janót, hogy ehhez az egyhez ragaszkodom, a többit rábízom: „Te vagy a rossz ló, nem tehetek rád”. Zeneileg is ez a legizgalmasabb dal az albumról. Az eredeti, demó változathoz képest ég és föld! Rá sem ismernétek” – meséli Szilárd. A Rossz ló a nyughatatlanságot, elégedetlenséget, az új hajszolását járja körbe. Ehhez igazodva egy kalandos klipet álmodtak meg hozzá, melyet Gaál Mici illusztrátor rajzolt meg. Az aprólékos munkát már szeptemberben elkezdték, a végeredmény pedig magáért beszél: „Nagyon vicces élmény volt először megnézni. Mintha a saját életünk mesekönyvét lapozgatnám!”

Szilárd Zaj tréning @ Csend stúdió trailer:

Az új klip mellett Szilárd március 27-én egy online koncerttel is készül, mely az elmaradt lemezbemutatót hívatott pótolni. A Szilárd Zaj tréning @ Csend stúdió felvételei ráadásul nemcsak a közönség számára jelenthet koncertélményt, hanem a zenészek számára is igazi élmény volt ismét összegyűlni: „Zenélni, együtt zenélni, maga volt a földi paradicsom! Mintha ezer éve nem ihattunk volna, úgy vedeltük a megszólaló hangokat! A próbák iszonyat jó hangulatban teltek, a felvételről nem is beszélve. Egészen új, rég nem tapasztalt dimenziók nyíltak meg újra… Egy klipforgatást is beszuszakoltunk a próbák elé, így olyan volt mintha egy hetes turnén lennénk. Szombaton klipforgatás (KÖSZI), hétfő, kedd próba, szerdán pedig rögzítettünk az online session-t… Óriási feeling volt!”

A koncert március 27-én, este 20-kor debütál a Tixa oldalán és április 5-ig lesz visszanézhető.

Klipek:
Okos rulett
Zéró gravitáció
Ego tréning
Mondd vagy súgd

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Várni rád- új dal, új formáció, régi ismerős – Balanyi Szilárddal beszélgettünk

A Dunakanyar fölé repít a Kelemen kabátban Road Movie dala

Kowalsky meg a Vega – a zenekar, akinek a szövegeit tanítani kellene

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?