Semmit sem szeretünk jobban ebben a kánikulában, mint egy hűsítő és fincsi gyümölcslevest. Megkértük Mentesesztert, hogy mutasson nekünk egy pofonegyszerű receptet!
Hozott is nekünk egy friss, hűsítő, izgalmas és végtelenül egyszerű, ráadásul glutén-, tej-, tojás- és cukormentes áfonya-málna krémlevest, aminek már a gondolatától is összefut a nyál a szánkban. Ráadásul pikk-pakk össze lehet dobni otthon és garantált sikert arathatunk vele!
A recept egy alapmennyiséget ír le, ezt szorozzuk be annyival, ahány főre szeretnénk!
Hozzávalók:
– 100 g. áfonya
– 100 g. málna
– 2 dl. kókusztej
– 1 ek. kókuszreszelék
– 1 csipet őrölt fahéj
– 1 vaníliarúd kikapart belseje
– 1 tk. Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (vagy 1 púpos ek. más jellegű édesítő)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összeöntöm, majd egy botmixer segítségével krémesre dolgozom.
Jó étvégyat!