Ezt a receptet mindig akkor készítem, amikor a következő desszert a palacsinta. Miért? Mert mire ebből egy tányérral megeszünk, már alig 1-2 palacsinta fér be a pocakunkba, vagyis a leves eltelít, gazdagon laktató és rendkívül finom.
Hozzávalók:
250 g bab (konzervből előfőzött)
300 g tarja szeletekre vágva
1 tk Végzet Asszonya chiliszósz
250 g lebbencstészta
200 g tejföl
5-6 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kisebb zeller
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 levél babérlevél
3-4 db burgonya
1 kápia paprika
2 db egész paradicsom
só, bors ízlés szerint
1 ek. ételecet
1 ek. fűszerpaprika
1 szál paprikás kolbász
Elkészítése:
A zöldségeket hámozzuk meg és daraboljuk fel karikára. Egy nagy lábasba tegyük fel őket főni, majd a szeletekre vágott tarját és kolbász karikákat is tegyük hozzá. Ha konzerv, előfőzött babbal dolgozunk, akkor a főzési idő felénél tegyük csak hozzá a babot a levesalaphoz.
Egy serpenyőbe kevéske olajon pirítsuk fel a fűszerpaprikát és keverjük hozzá a tejfölt.
Ha ez elkészült, akkor az egészet öntsük hozzá a levesünkhöz.
A tésztát én a legvégén teszem csak hozzá, hogy mire a hús és a zöldségek megfőnek, időközben a lebbencs ne legyen túlzottan szétfőve.
Tálaláskor adjuk csak hozzá a chilit, ha nem szereti mindenki a csípőset.
Jó étvágyat kívánunk!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)