Chilis babgulyás lebbencstésztával

Ezt a receptet mindig akkor készítem, amikor a következő desszert a palacsinta. Miért? Mert mire ebből egy tányérral megeszünk, már alig 1-2 palacsinta fér be a pocakunkba, vagyis a leves eltelít, gazdagon laktató és rendkívül finom.

Hozzávalók:

250 g bab (konzervből előfőzött)

300 g tarja szeletekre vágva

1 tk Végzet Asszonya chiliszósz

250 g lebbencstészta

200 g tejföl

5-6 db sárgarépa

2 db fehérrépa

1 kisebb zeller

1 csokor petrezselyemzöld

3-4 levél babérlevél

3-4 db burgonya

1 kápia paprika

2 db egész paradicsom

só, bors ízlés szerint

1 ek. ételecet

1 ek. fűszerpaprika

1 szál paprikás kolbász

Elkészítése:

A zöldségeket hámozzuk meg és daraboljuk fel karikára. Egy nagy lábasba tegyük fel őket főni, majd a szeletekre vágott tarját és kolbász karikákat is tegyük hozzá. Ha konzerv, előfőzött babbal dolgozunk, akkor a főzési idő felénél tegyük csak hozzá a babot a levesalaphoz.

Egy serpenyőbe kevéske olajon pirítsuk fel a fűszerpaprikát és keverjük hozzá a tejfölt.

Ha ez elkészült, akkor az egészet öntsük hozzá a levesünkhöz.

A tésztát én a legvégén teszem csak hozzá, hogy mire a hús és a zöldségek megfőnek, időközben a lebbencs ne legyen túlzottan szétfőve.

Tálaláskor adjuk csak hozzá a chilit, ha nem szereti mindenki a csípőset.

Jó étvágyat kívánunk!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük