Csokis-mazsolás tekercs – finomság pillanatok alatt

Talán ennél egyszerűbb édesség aligha van. Pusztán két összetevőből áll az alaprecept, ami a leveles tészta és a csokiba forgatott mazsola.

Vajat csak azért kenünk rá a leveles tésztára, hogy krémesebb legyen. Természetesen Rumos Diólekvárral is kipróbálhatod, ha van kedved, úgy is nagyszerű lesz a végeredmény!

Hozzávalók:

1 csomag csokiba forgatott mazsola

1 csomag kész leveles tészta

2 ek. vaj olvasztva + 1 ek. sütés végén

Elkészítése:

A leveles tésztát vedd elő a hűtőből felhasználás előtt egy órával. Olvaszd meg a vajat és kent be a tészta felületét.  A csokis mazsolákat tedd a tésztára sorban, majd csavard fel “soronként” a tésztát.

Előmelegített sütőben süsd 15 percig, majd amikor már elkezd sárgára pirulni a tészta, kend be még vajjal, hogy fényes felülete legyen az elkészült tekercsnek.

Sütés közben a csokoládés mazsoláról leolvad a csoki, felszeletelve egy igazán ínycsiklandozó vendégváró lesz belőle. Vigyázz, mert a mazsola tovább marad forró, mint a tészta!

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük