Talán ennél egyszerűbb édesség aligha van. Pusztán két összetevőből áll az alaprecept, ami a leveles tészta és a csokiba forgatott mazsola.
Vajat csak azért kenünk rá a leveles tésztára, hogy krémesebb legyen. Természetesen Rumos Diólekvárral is kipróbálhatod, ha van kedved, úgy is nagyszerű lesz a végeredmény!
Hozzávalók:
1 csomag csokiba forgatott mazsola
1 csomag kész leveles tészta
2 ek. vaj olvasztva + 1 ek. sütés végén
Elkészítése:
A leveles tésztát vedd elő a hűtőből felhasználás előtt egy órával. Olvaszd meg a vajat és kent be a tészta felületét. A csokis mazsolákat tedd a tésztára sorban, majd csavard fel “soronként” a tésztát.
Előmelegített sütőben süsd 15 percig, majd amikor már elkezd sárgára pirulni a tészta, kend be még vajjal, hogy fényes felülete legyen az elkészült tekercsnek.
Sütés közben a csokoládés mazsoláról leolvad a csoki, felszeletelve egy igazán ínycsiklandozó vendégváró lesz belőle. Vigyázz, mert a mazsola tovább marad forró, mint a tészta!
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)