You are currently viewing „Espresso”, azaz villámgyors receptek Egy kis Itáliától/ból – 2. Insalata di Pasta

„Espresso”, azaz villámgyors receptek Egy kis Itáliától/ból – 2. Insalata di Pasta

Ciao a tutti! Nagy szeretettel hoztam el Nektek innen tőlünk Friuli-Venezia Giulia tartományból egy rendkívül gyors, csupa vidám olaszos trikolor-ban bővelkedő, már a szemre is jó hatással lévő, – szuper receptet, amit a nap bármely szakaszában olaszos tempóban is pillanatok alatt állíthattok össze a család apraja – nagyjának.

Nemcsak a szemünk lesz vele elégedett.

Anyósommal, az Ő nagy, szép edényekkel teli olasz konyhájában mindig kísérletezünk. Imádunk főzni mindketten. Bár a mostani időszak, próbál sok mindenben korlátozni minket, de az ízek élvezetében, a finomságok elkészítésében, a családi hangulat megteremtésében az olasz konyha szelleme kísér minket.

Hiszen az evés ünnep, s ebből bizony nem engedünk. Sőt hajthatatlanok vagyunk. Főzünk, alkotunk, amikor csak tudunk. Közben pedig természetesen elmaradhatatlan az igazi női pletyka, olaszosan csak: „pettegolezzo”.

Az „Insalata di Pasta” nálunk az az étel, ami akkor kerül az asztalra, ha a rohanós napok után szeretnénk valami könnyed és nagyon finom egytálételt enni. Mely egyben kiadós, gyorsan elkészíthető, ízes, látványos és isteni.

Hozzávalók 2 személyre:

250 gramm mezza maniche rigate típusú pasta – azaz ez a kicsit rövidebb, hengeres tészta az, ami a legjobb ehhez a recepthez

200 gramm cseresznye paradicsom

100 gramm olívabogyó

Egy kis szelet fokhagyma apróra vágva, valamint 1-2 evőkanál (nagyobb méretű) olívaolaj.

S természetesen a friss bazsalikom ! … ami már csak az illatával mosolyt csal az arcunkra.

Elkészítése pedig rendkívül egyszerű:

a feldarabolt paradicsomot és az olívabogyókat, fokhagymát egy nagy tálba tesszük. (Ízlés szerint ezt az egyveleget egy kis olívaolajban meghempergetjük, de csak úgy éppen, finoman, nem kell, hogy túl sok olajat adjunk hozzá.)

A tésztát a javasolt főzési idő alatt készítjük el, leszűrjük, s összekeverjük a nagy tálban lévő összetevőkkel. Majd amikor egy kicsit elhűlt (mert ez a finomság igazi hideg Pasta-ként isteni) – a végén érkezik a bazsalikom „szeánsz”, amikor a mű tetejére illesztjük a friss, nagy, zöld illatos leveleket.  S már neki is ülhetünk ennek a finomságnak.

További olaszos kis boldogságmorzsák kapcsán, kövessétek az Egy kis Itália oldalt, ahol nap mint nap elviszlek titeket a mesés kis olasz régiónknak, Friuli-Venezia Giulia –nak a szívébe, megannyi kis „DolceVita” történet, ízek, érzések közepette.

Jó étvágyat kívánok! Buon appetito!

Grado, ahol az Egy kis Itália és a Carrie Magazin összeért

Semperger-Sommariva Kinga
Egy kis Itália – Boldogságmorzsák nap mint nap, – Olaszország titkos vidékeiről

(A képek a szerző tulajdonát képezik, megosztásuk csak forrásmegjelöléssel engedélyezett.)

Az 1. „Espresso” receptet, a lusta pizzát itt találod >>>

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?