Madeleine szezonális gyümölcsökkel édesítve

Egy igazán francia süteményrecept, amit az igazat megvallva mi nem csak az eredeti kagylóformájú sütőformában készítünk, hanem nagyjából bárhogy sütőpapíron.

Szeretjük, mert mindenféle lekvárhoz, csokiszószhoz tökéletes, de Málna sziruppal egyenesen mennyei.

 

Hozzávalók:

2 egész tojás

1 tojássárgája

10 dkg vaj

10 dkg cukor

10 dkg liszt

1 mokkáskanál sütőpor

reszelt citromhéj

Elkészítése:

A tojást felütjük és az olvasztott vajjal és cukorral kikeverjük. Ehhez a kézi habverő vagy gépi habverő az ideális, mert kézzel, villával nehéz egyenletesen habos tésztának kikeverni. Majd apránként hozzáadjuk a lisztet is és belereszeljük a citromhéjat.

Folyamatosan keverjük habverővel, amíg kellemesen habos állagú nem lesz a tészta. Ha akarunk, csipet fahéjat, kakaóport is tehetünk bele, ahogy szeretnénk. Ha kakaós madeleine-t készítenénk, akkor a kakaóport a liszttel kell elkeverni és a kakaó mennyiségét le kell venni a lisztéből, hogy jó legyen az állag.

Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd evőkanállal kimerünk rá nagyobb távolságra egymástól kis kupacokat. Mivel terülni fog, ha nincs sütőformánk, hagyjunk neki elég helyet.

Ha van sütőformánk, akkor vajazzuk és lisztezzük ki és abba kanalazzuk bele a tésztát.

Előmelegített sütőben, 180 C fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük