You are currently viewing A Bika (április 20 – május 20)

A Bika (április 20 – május 20)

  • Olvasási idő:olvasási idő: 4 perc
  • Bejegyzés kategória:#horoszkóp
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

A Bika okos, türelmes és megbízható.

Egy Bika kőszikla,

a szó klasszikus és nagyszerű értelmében.

Nyugalma szilárd, nem kedveli a drámát, soha nem is gerjeszti. Becsületéhez nem férhet kétség, csodálatos barát, szerelmi partner vagy akár munkatárs mások számára. Amit kimond, az úgy van: nem felejti el s meg is tartja a szavát.

Ritka párosítás a nyugodt Bika kitartó, ambiciózus vonása, melyhez makacsság is társul – ez azonban soha nem terjedhet addig, hogy másokon gázoljon át önös érdekei miatt: egy Bika soha nem tenne ilyet. De nem is hódol be meggyőződése ellenére: ha valamivel nem ért egyet, nem fog kétarcúan úgy tenni, mintha – ez képmutatás lenne, ami az ő számára idegen dolog. S erőltetéssel semmire nem megyünk nála, erős, így képes az ellenállásra.

A Bika egyike azon jegyeknek, amelyek elképesztő önuralommal és kitartással képesek végezni feladataikat: nem félnek a munkától!

Ha tenni kell a célokért és egyetértenek azok fontosságával, ők ott lesznek, kitartóan. Munkához való hozzáállásukat elkötelezettség jellemzi: szinte bármilyen célt képesek elérni, bármilyen terv mellett képesek kitartani, megtesznek minden tőlük telhetőt mindaddig, ameddig csak szükséges.

Realisták, képesek a maguk valójában meglátni a dolgokat. De ne gondoljuk, hogy nem tudják elengedni magukat, ha arra kerül a sor: nagyon szeretik  a kényelmet s az élet örömeit!

A Bika alapvetően érzéki jegy. Szívesen foglalkozik, tölt időt az érzelmi életével, szerelmével – feltéve, hogy valóban rátalált arra, aki megérdemli őt, hiszen az ő számára nem elég a csupán felületesen megfelelő pár!

A Bika hűséges.

Egyébként sem szereti a változásokat,

de a párja, aki mellett letette voksát, megbízhat benne.

Csak akkor fordulhat meg fejében más, ha valóban, reménytelenül rossz kapcsolatban él… Ezt a megbízhatóságot kölcsönösen el is várja társától: ha pedig nem kapja meg, féltékennyé válhat. 

A Bika a mélységet is látni akarja a szerelmében: társában nagyon fontos neki, hogy valójában milyen ember, értékes-e, méltó-e, egyezik-e értékrendje az övével. Ha nem ilyen emberre lel, egyenessége itt is megmutatkozik: nem fog hazudni, szerelmet színlelni csak azért, hogy szimpatikus maradjon a másik szemében. Önmagukban is egészek: nincs szükségük másokra ahhoz, hogy tudják, milyen értékesek.

Ugyanakkor, ha kritika éri a Bikát vagy bűntudatot keltenek benne, az sem pereg le: sokáig képes magában hordozni a tüskét.

A Bika kiváló a kreativitást és a türelmet igénylő feladatokban is: gyakran nagyszerű szakácsok vagy kertészek például, de a művészetek sem állnak távol tőlük, sőt!

A szépség is vonzza őket tehát s jó ízlésük van, így, ha a gazdag belső életet élő Bika szívét szeretnéd meghódítani akkor jó, ha a belsőd mellett a külsőd is megtetszik neki.

Ha pedig megszerezted magadnak, akkor tudd:

olyan társra leltél, akit valóban érdemes megbecsülni!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?