Sokszínű programokkal vár minket novemberben is az Óbudai Társaskör

Novemberben számos program várja a közönséget az Óbudai Társaskör. A legkülönfélébb zenei műfajok képviseletében színpadra lép többek közt Sümegi Eszter, Horgas Eszter és Lili Mária, Fesztbaum Béla, valamint Stummer Márton. A Hungarikonok-tárlat egész hónapban ingyenesen látogatható.

„Latin-amerikai boldogság és édes melankólia” – ez a mottója a Gitármuzsika Óbudán-sorozat november 10-i koncertjének. Stummer Márton (gitár) és a Cafuné a tradicionális dél-amerikai gitárzene különleges darabjait játsszák. Akusztikus hangzású zenekarban Pataki Anna énekli a ritkán hallható portugál és spanyol nyelvű dalokat. Stummer Márton klasszikus gitárművész és zeneszerző a világ számos országában koncertezett (USA, Németország, Ausztria, Izrael, Törökország, Olaszország, Svédország, Szlovákia, Szerbia), 2020-ban jelent meg szerzői lemeze First Step címmel.

A Dalok a Kispipából című Seress Rezső-est évek óta sikerrel szerepel a játszóhely palettáján. Fesztbaum Béla színművész, aki nem mellesleg kiváló énekes-zongorista, a Kék Duna Koncert-Szalonzenekarral idézi meg Seress Rezsőt, és tárja elénk az „egy ujjal pötyögő kocsmazongorista” életművét – immár 40. alkalommal, november 11-én.

23-án Horgas Eszter fuvolaművész és lánya, Lili Mária énekművész muzsikál és mesél életükről, zenéről, művészetekről, kapcsolatokról a Kiskorona7 színpadán – műfaji korlátok nélkül. Műsorukban közreműködik Lőwenberg Dániel zongoraművész, az osztrák Mozarteum docense és Neumann Balázs jazz zongoraművész-zeneszerző. Zenei válogatásukban Gershwintől Mendelssohnon, Kodályon és Piazzollán át a hazai kortárs szerzőkig kalandoznak.

November 25-én a jelen operaéletének egyik ikonja, Sümegi Eszter látogat a Társaskörbe, és ezúttal a dal műfajból hoz gazdag összeállítást. Elindultam szép hazámból című estjén Liszt, Dohnányi, Hubay, Lajtha, Bartók és Kodály dalait énekli.

A hónap két utolsó koncertje rendhagyó eseményre invitál: 28-án az Óbudai Kamarakórus ünnepel: 36 éves, jubileumi hangversenyük címe: ANGOL-MAGYAR Régi idők dalai – azaz angol és magyar szerzők műveiből szemezgetnek, vezényel: Erdős Ákos. A Czigány-dalok című est 30-án várja a közönséget: Czigány Ildikó verseivel, Rostetter Szilveszter megzenésítésében. Az est egyben könyvbemutató is, a rendkívül sokoldalú (zenetudós, pilóta, karate-edző és jóga-oktató, állatvédő és humanista-költő) Czigány Ildikó: Létra a levegőben című antológiájáé.

A rendszeres, havi programok folytatódnak: Czigány György sorozata november 13-án, a gyermekek kedvelt Hangolda-foglalkozása 18-án délután, a Budapesti Vonósok koncertje ugyancsak 18-án (este), a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara művészeinek kamarahangversenye 21-én várja az érdeklődőket. A Hungarikonok kiállítás egész hónapban nyitva tart, hétköznap 9 és 18 óra között látogatható. A belépés díjtalan.

Részletek az összes hangversenyre vonatkozóan, valamennyi közreműködővel, jegylinkekkel: obudaitarsaskor.hu

(képek: Óbudai Társaskör)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük