You are currently viewing Lecsóban sült karajszeletek

Lecsóban sült karajszeletek

Ez egy gyors recept lesz, mert igazából két összetevője van csak és rajtad múlik milyen köretet készítesz hozzá. Mi hol szalagkrumplival készítjük, van, hogy rizzsel vagy épp csak natúran és kenyérrel kilapogatjuk a szószos részt a tányérról.

Hozzávalók:

1 üveg 950 g-os Bográcsos Lecsó

250 g karaj, szeletekre vágva

Elkészítése:

A karajszeleteket megmosom hideg vízben, majd zsiradékon kicsit serpenyőben átpirítom, hogy a kérge bezáródjon. Így nem lesz fehér hab a lecsóban az összefőzés idejére.

Másik megoldás az, ha a karajszeleteket levesként főzöd meg plusz zöldségekkel és akkor egy füst alatt húslevesed is lesz és főétel is. Talán ez a legpraktikusabb! A leves könnyen le is fagyasztható és most, hogy ki vannak centizve mindenki életének másodpercei, így nagyon nem mindegy, mennyi idő alatt tudsz meleg ételt rittyenteni az asztalra. Talán a húsleves az, ami tápláló, finom és elviseli mellékíz nélkül a mélyhűtést is.

Ha megfőtt vagy átpirult a karajunk, akkor bontsuk fel a lecsónkat és egy nagyobb lábasban főzzük a kettőt együtt tovább. Akkor lesz kész a lecsós karaj, ha a lecsó kicsit besűrűsödik és a karaj is omlósan átfő. 

Melegen tálalható. Egy ekkora befőttesüvegnyi Bográcsos lecsóból kb. 2-3 fő részére való adag jön ki, átlagos étkezési mennyiségnél, így ha 4 tagú a család, akkor két üveggel és dupla húsmennyiséggel érdemes kalkulálni. Akkor viszont mindenképpen a karajokat érdemes levesben húslevesként előfőzni, mert még kiadósabb meleg étel varázsolható belőle akár több étkezésre valónak is!

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?