Burrito házilag, mindenféle földi jóval megtöltve

A házi készítésű burritot talán pont annyi időbe telik elkészíteni, mintha elmennénk és készen megvennénk valahol. Jó tudom, más az életérzés, de a házi mindig az igazi. És nem mellesleg tudjuk legalább, hogy valójában mit eszünk.

Ha van időnk, akkor a tésztáját is mi készíthetjük!

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt

4 ek olaj

120 ml víz

sütőpor

1 tk só

Elkészítés:

Az alkotóelemeket jól összegyúrjuk és 10 percig pihentetjük. Majd ezután egyforma részekre osztva, sodrófával kinyújtjuk. Próbáljunk meg kör formákat nyújtani, kicsit a tészta rugalmas is lesz, így meg is húzogathatjuk a forma kedvéért. 

Sütésnek az a trükkje, hogy a serpenyő forró legyen és ne tegyünk bele zsiradékot. Addig süssük minden oldalát, ameddig foltos-barna nem lesz.

(Gluténmentes verziónál a búzaliszt helyett rizslisztet vagy kukoricalisztet használunk, plusz útifűmaghéjat keverünk hozzá és ehhez tesszük hozzá a többi alkotót, hogy egyszerre el is keveredjen, jól zselésítsen is.)

Ha készen vagyunk a tortilla lapokkal, akkor nedves konyharuhával letakarva tároljuk addig, míg meg nem töltjük. Így nem fog törni töltés közben.

Mit tegyünk bele? Zöldséges salsa is könnyen készíthető!

Koktélparadicsomokat vágjunk apróra, adjunk hozzá lilahagymát, koriander, csipet sót, fokhagymát és csavarjunk rá egy lime-ot.

Húsként darálthússal vagy akár rántott csirkenuggets-szel is dolgozhatunk, amihez van időnk. A marha vagy marha-sertés darálthússal lesz a legjobb egyébként. A húst pirítsuk meg alaposan serpenyőben egy kevés zsiradékon, adjuk hozzá a vöröshagymát apróra vágva, majd a fokhagymát, sót, borsot.

 És valami sajtszószt, melyből a cheddarsajtos a legizgalmasabb.

Ha van otthon másnapos főtt rizs vagy netán főtt bab, akkor azt is nyugodtan beletehetünk, csak még kiadósabb lesz tőle az étel.

Csilis életérzéshez viszont a Végzet Asszonya chili dukál, mert ha már lúd, legyen kövér, vagyis ha csípni kell, akkor csípjen rendesen!

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.