Ezt a glutén-, tej-, tojás- és cukormentes hummuszt bárki elkészítheti elég egyszerűen otthon is. Próbáljátok ki, megéri!
Menteseszter most elmondja, ő hogyan készíti és szereti.
Úgy, ha kicsit édeskés, ha kicsit pikáns, de leginkább sok-sok garam masala fűszerkeverékkel, és friss, ropogós tortilla chipsszel…
Hozzávalók (egy kisebb vendégsereg részére):
– 1 nagy konzerv csicseriborsó (levével együtt kb. 800 g)
– 300 g tahini
– 2 db lime
– 3 gerezd fokhagyma
– 3-4 csipet só
– (Szerintem jó sok) garam masala
– 2 ek olívaolaj
– 2 tk Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (vagy 2 ek más jellegű édesítő)
– 1-2 dl víz
– (Szerintem jó sok) koriander a tetejére! Plusz ízlés szerint további olívaolaj, garam masala, lime…
Elkészítése:
Rövid leszek: A vízen kívül mindent zutty bele egy nagy tálba (csicseriborsó konzerv a levével együtt, lime-nak a leve, a fokhagyma átnyomva), botmixer, majd annyi víz, amennyivel sűrű, krémes, szép állagú lesz.