Ez egy nyarat idézőbb recept így télen, mert a csirkecomb friss zöldségekkel való összesütése már-már a nyár ízeit juttatja eszünkbe. A friss saláta meg jó, ha diétás étrendet akarunk követni.
Természetesen rizzsel, sült krumplival vagy más körettel is tökéletes.
Hozzávalók:
6 db egész csirkecomb
1 fej brokkoli
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 bögre zöldborsó
2 fej vöröshagyma
1-2 szem burgonya
3 ek. sertészsír
só, bors, borókabogyó
3-4 ek. Habaneros mustár
Elkészítés:
Egy nagy tepsit kizsírozok alaposan, majd a megmosott csirkecombokat ráfektetem. Egy szilikonos ecsettel a Habaneros mustárral alaposan bekenem a combokat.
A zöldségeket meghámozom, megtisztítom, rózsáira szedem a brokkolit és alaposan megmosom és felszeletelem kisebb darabokra.
A tepsibe a csirkecombok köré szórom a zöldségeket.
Ha még zsírosabban szeretnéd, akkor egy kevéske vajat is lehet még a zöldségek mellé tenni, úgy még zamatosabb lesz a végeredmény.
Alufóliával letakarom a tepsit és így kezdem el sütni.
180 C fokon 1 órán át sütöm, majd néha alánézek az alufóliának, hogy azért a gőz bent maradjon. Húsvillával megszurkálom a combokat és úgy ellenőrzőm átsült-e már.
Majd amikor átsült a comb, leveszem az alufóliás borítást és még pár percig sütöm, hogy a combokon a bőr aranybarnára, ropogósabbra süljön.
Ízlés szerint salátával és a párolt zöldségekkel tálalom. Fokhagymás tejföllel is ízletes, érdemes kipróbálni!
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)