Brokkolis csirkecomb friss salátával

Ez egy nyarat idézőbb recept így télen, mert a csirkecomb friss zöldségekkel való összesütése már-már a nyár ízeit juttatja eszünkbe. A friss saláta meg jó, ha diétás étrendet akarunk követni.

Természetesen rizzsel, sült krumplival vagy más körettel is tökéletes.

Hozzávalók:

6 db egész csirkecomb

1 fej brokkoli

3 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 bögre zöldborsó

2 fej vöröshagyma

1-2 szem burgonya

3 ek. sertészsír

só, bors, borókabogyó

3-4 ek. Habaneros mustár

 

Elkészítés:

Egy nagy tepsit kizsírozok alaposan, majd a megmosott csirkecombokat ráfektetem. Egy szilikonos ecsettel a Habaneros mustárral alaposan bekenem a combokat. 

A zöldségeket meghámozom, megtisztítom, rózsáira szedem a brokkolit és alaposan megmosom és felszeletelem kisebb darabokra.

A tepsibe a csirkecombok köré szórom a zöldségeket.

Ha még zsírosabban szeretnéd, akkor egy kevéske vajat is lehet még a zöldségek mellé tenni, úgy még zamatosabb lesz a végeredmény.

Alufóliával letakarom a tepsit és így kezdem el sütni.

180 C fokon 1 órán át sütöm, majd néha alánézek az alufóliának, hogy azért a gőz bent maradjon. Húsvillával megszurkálom a combokat és úgy ellenőrzőm átsült-e már. 

Majd amikor átsült a comb, leveszem az alufóliás borítást és még pár percig sütöm, hogy a combokon a bőr aranybarnára, ropogósabbra süljön.

Ízlés szerint salátával és a párolt zöldségekkel tálalom. Fokhagymás tejföllel is ízletes, érdemes kipróbálni!

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük