Indiai pulykamell szeletek

Még tavaly januárban egy balatoni telelés alkalmával szerettem meg a curryt. Bár nekünk van curry-s szószunk, valahogy azon kívül elég ritkán lehetett velem curryt megetetni.

Viszont a svédasztalnál egy currys tésztás, húsos egytálétel volt és annyira finom volt, hogy onnantól képes voltam magunknak itthon is curry-s ételeket főzni. Ez az egyik nagy kedvencünk lett, most kivételesen pulykahúsból.

Hozzávalók:

250 g pulykamell szeletekre vágva

5 ek. Hétfejű Sárkány chutney

250 g wok zöldségkeverék

250 g spagetti tészta

só, bors ízlés szerint

olaj a sütéshez

Elkészítése:

A pulykamell szeleteket (mindig hideg vízben) megmosom. Lecsepegtetem és bekenem a currys chutneyval. Jó esetben egy éjszakát itt is állni hagyom, de az sem baj, ha csak röviden pácoljuk a húsokat.

Míg sülnek a húsok, felrakom egy lábasba a wok zöldségkeveréket, nagyon kevés vízben, inkább csak párolni. Általában csak sót adok hozzá, mert ennek a keveréknek többnyire karakteres fűszeres íze van és így biztosan nem veszik össze más fűszerekkel.

Egy másik lábasban viszont felrakom a spagettit főni és a currys chutneyból teszek a tészta főzővizébe is keveset.

Mivel ez egy viszonylag gyors és laktató étel, így rohanós napokon is érdemes elkészíteni. 

Amikor kifőtt a tészta leszűrjük, melegen összekeverjük a zöldségekkel, akár rá is piríthatunk. A húst meg rátesszük a tésztás-zöldséges kupac tetejére.

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük