Még tavaly januárban egy balatoni telelés alkalmával szerettem meg a curryt. Bár nekünk van curry-s szószunk, valahogy azon kívül elég ritkán lehetett velem curryt megetetni.
Viszont a svédasztalnál egy currys tésztás, húsos egytálétel volt és annyira finom volt, hogy onnantól képes voltam magunknak itthon is curry-s ételeket főzni. Ez az egyik nagy kedvencünk lett, most kivételesen pulykahúsból.
Hozzávalók:
250 g pulykamell szeletekre vágva
5 ek. Hétfejű Sárkány chutney
250 g wok zöldségkeverék
250 g spagetti tészta
só, bors ízlés szerint
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A pulykamell szeleteket (mindig hideg vízben) megmosom. Lecsepegtetem és bekenem a currys chutneyval. Jó esetben egy éjszakát itt is állni hagyom, de az sem baj, ha csak röviden pácoljuk a húsokat.
Míg sülnek a húsok, felrakom egy lábasba a wok zöldségkeveréket, nagyon kevés vízben, inkább csak párolni. Általában csak sót adok hozzá, mert ennek a keveréknek többnyire karakteres fűszeres íze van és így biztosan nem veszik össze más fűszerekkel.
Egy másik lábasban viszont felrakom a spagettit főni és a currys chutneyból teszek a tészta főzővizébe is keveset.
Mivel ez egy viszonylag gyors és laktató étel, így rohanós napokon is érdemes elkészíteni.
Amikor kifőtt a tészta leszűrjük, melegen összekeverjük a zöldségekkel, akár rá is piríthatunk. A húst meg rátesszük a tésztás-zöldséges kupac tetejére.
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)